NEMANJA STEVANOVIĆ JE HEROJ PARTIZANA Crno-beli posle PENALA do plej-ofa: Sa Santa Klarom za plasman u Ligu konferencija! VIDEO
Foto: Starsport

spektakl u humskoj

NEMANJA STEVANOVIĆ JE HEROJ PARTIZANA Crno-beli posle PENALA do plej-ofa: Sa Santa Klarom za plasman u Ligu konferencija! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu konferecnija, pošto su večeras na svom terenu posle penala pobedili ruski Soči sa 4:2.

Posle 1:1 iz prvog meča u Rusiji, pobednika nije bilo ni posle 120 minuta igre u Beogradu pošto je rezultat bio 2:2, tako da su pobednika u ovom dvomeču rešili jedanaesterci.

Precizni izvodjači za crno-bele bili su Marko Živković, Rikardo Gomeš, Sejduba Suma i Igor Vujačić. Na drugoj stani, Ibrahim Cagalov je pogodio stativu, dok je šut Rodriga odbranio Nemanja Stevanović.

Soči je prethodno poveo golom Sergeja Terehova u 33. minutu, izjednačio je Miloš Jojić u 55, a novu prednost ruskom timu doneo je Terehov svojim drugim golom na utakmici. Izjednačenje i produžetke je Partizanu doneo Aleksandar Šćekić u 90. minutu.

Partizan će u plej-ofu kvalifikacija igrati protiv Santa Klare koja je emiminisala Olimpiju iz Ljubljane.

1 / 17 Foto: Starsport

Tok meča:

Penal serija:

4:2 - kraj!

3:2 - Odbranio je Nemanja Stevanović.

3:2 - Suma je pogodio uz dosta sreće.

2:2 - Žoazinjo je dobro šutirao, pogodi je Stevanović stranu, ali nije uspeo da dohvati loptu.

2:1 - Siguran je Rikardo.

1:1 - Lopta u jednu, Stevanović u drugu stranu.

1:0 - Živković pogađa za vođstvo Partizana.

0:0 - Stativu pogađaju Rusi, tačnije Selaga.

120. minut - Idemo u penal seriju.

118. minut - Mamana je ušao u igru kod Rusa. Dosta oprezno se igra u drugom produžetku i bez prave šanse.

111. minut - U igru su Obradović i Stevanović umesto Popovića i Uroševića. Sprema se Partizan za penal seriju očigledno.

106. minut - Umesto Lazara Markovića u igri je Miljković.

105. minut - Završen je prvi produžetak.

103. minut - Kakav potez Igora Vujačića. Preskočila je lopta Popovića i išla je ka praznoj mreži Partizana, a onda se pravo niotkuda pojavio Vujačić i loptu izbacio sa linije.

102. minut - Žuti karton za Margasova.

97. minut - Zicer za Ruse i odlična odbrana Aleksandra Popovića. Golman Partizana spasao je sada ekipu, gol visi u vazduhu. Rusi su dosta opasniji u ovom produžetku.

Pogledajte kakva je ludnica nastala u Humskoj posle gola Šćekića.

00:14

OPŠTA LUDNICA U HUMSKOJ! Pogledajte kakav je HAOS nastao na tribinama posle gola Šćekića! VIDEO

91. minut - Počeo je prvi produžetak u Humskoj!

Idemo u produžetke.

90. minut - Utakmica je produžena za tri minuta.

90. minut - GOOOOOOOL! Šćekić donosi izjednačenje Partizanu, opšta ludnica u Humskoj!

84. minut - U igri je Terzić umesto Miloša Jojića.

82. minut - Nekoliko dodavanja na prvu fudbalera Partizana i šut Sume, ali Sejduba se obrukao.

81. minut - Agban je oprobao šut sa više od 20 metara, ali siguran je bio Popović. Agban je pre samo minut ušao u igru.

76. minut - GOOOOOOOOL! Rusi ponovo vode posle gola Terekova, njegov drugi na ovom meču.

72. minut - Posle kornera lopta se odbila do Saničanina koji je dodao do Markovića koji je probao sa nekih 15 metara po zemlji u bliži ugao, ali lopta ide pored desne stative gola Rusa.

Vojvodina se obrukala u Klagenfurtu.

71. minut - Aleksandar Šćekić je u igri umesto Filipa Holendera.

65. minut - Iz igre izlazi Bibras Natho, na terenu je Sejbuda Suma.

Novi Pazar putem društvenih mreža proziva FK Partizan zbog skandiranja "Ratku Mladiću."

57. minut - Popov dobija žuti karton zbog faula nad Bibrasom Nathom.

54. minut - GOOOOOOOOL! Miloš Jojić donosi izjednačenje Partizanu. Ludnica u Humskoj.

54. minut - Probio je Živković po desnoj strani, zavrnuo loptu na penal, promašio Rikado, probao je Urošević posle ali lopta ide preko gola.

48. minut - Natho je dodao loptu do Markovića koji je probao šutem sa ivice šesnaesterca, ali lopta mu je prešla preko noge i otišla pored gola. Propala je sjajna šansa za Partizan.

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Prema informacijama našeg izveštača Danilo Pantić nije u startnoj postavi zbog povrede primicača koju je zaradio na zagrevanju pred početak utakmice.

Završen je prvi deo igre, sa tribina se čuju zvižduci.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za dva minuta.

FSS pokreće postupak protiv Novog Pazara i Partizana zbog haosa sa meča Superlige.

38. minut - Nova odlična prilika za Partizan. Posle kornera do lopte je došao Urošević, probao glavom, ali lopta prolazi pored gola Rusa.

33. minut - GOOOOOOOL - Rusi su poveli iz prva prave prilike na meču preko Sergeja Terekova, a posle sjajne akcije gostujuće ekipe, tačnije Baraća i Tsalagova.

25. minut - Probao je Natho iz prekida sa nekih 17-18 metara posle faula nad Markovića, ali spektakularna odbrana Dženajeva.

21. minut - Na terenu se malo šta dešava, ali zato na tribinama uopšte nije dosadno. Navijači Partizana skandiraju "Ratko Mladić".

Sjajna je atmosfera na stadionu Partizana večeras.

16. minut - Najbolja šansa za Partizan na meču. Posle kornera lopta je došla do Vujačića koji je primio i opalio iz prve sa nekih 5-6 metara od gola Rusa, ali lopta je prošla preko gola.

15. minut - Probao je Marković iz kolena špicem sa nekih 20 metara, ali odlična odbrana golmana gostiju. Preti Partizan od starta meča, gol visi u vazduhu.

Prava porodična atmosfera u Humskoj.

1 / 7 Foto: Starsport

6. minut - Prva prilika na meču. Prošao je Lazar Marković po desnoj strani, ubacio loptu u peterac, ona je prošla kroz celu odbranu Sočija i došla do Holendera koji je probao iz prve, ali u poslednji čas uklizao je štoper ruskog tima i spasao čist gol. Holender se povredio nakon ovog šuta.

1. minut - Utakmica je počela. Na stadionu je oko 12-13 000 gledalaca.

00:42

GORELA JE HUMSKA KAO NEKADA! Pogledajte kakvu su atmosferu napravili navijači Partizana pred početak utakmice sa Sočijem!

Na zagrevanju Stanojević je ostao bez Pantića koji se povredio, pa će meč početi Filip Holender.

Sastavi:

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar - Marković, Natho, Holender - Rikardo.

SOČI (3-4-3): N. Zabolotnji - Rodrigo, Barać, Prohin - Zalka, Tsalagov, Jusupov, Terehov - Noboa, Popov, Baršov.

Fudbaler Partizana Bibras Natho rekao je danas da ekipa mora da pokaže karakter, i prodje u narednu rundu kvalifikacija za Ligu konferecnija.

"Moramo da pokažemo karakter, da pokažemo koji je naš nivo i kako igramo i, naravno, da pobedimo i prodjemo u sledeću rundu!", rekao je Natho za klupski sajt.

Fudbaleri Partizana u četvrtak će na svom terenu igrati revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferecnija protiv ekipe Sočija.

Prvi meč u Rusiji završen je nerešenim rezultatom 1:1.

Partizan je u medjuvremenu ostvario i četvrtu pobedu, u isto toliko mečeva u Super ligi Srbije, nakon što je na gostovanju savladao Novi Pazar (4:1).

"Znamo da prethodnih nekoliko godina Partizan nije uspevao da pobedi Novi Pazar, ali mi smo došli sa našim ciljem, znali smo šta želimo da postignemo u ovoj utakmici. Srećan sam što smo ispunili ono što smo zamislili i pobedili ih uz četiri data gola. Sada moramo da nastavimo!", dodao je 33-godišnji fudbaler.

Natho je u toj utakmici postigao prvi gol za svoju ekipu u 42. minutu.

"Postigao sam lep pogodak levom nogom, sa 25 metara, koji je promenio tok igre. Nakon toga nam je bilo lakše jer su i oni igrali otvorenije, pokušavali da napadnu, pa smo imali više prostora za igru", ocenio je on.

Utakmica u Novom Pazaru prekidana je četiri puta, a Natho je istakao da je igračima bila veoma teško i mentalno i fizički.

"Nije normalno igrati 60 minuta, zatim pauzirati 20 i posle toga ponovo igrati. Ja sam bio zamenjen, ali je igračima koji su ostali na terenu bilo veoma teško- i mentalno i fizički. Ipak, srećan sam što smo utakmicu završili bez povreda", rekao je on.

Vezni fudbaler dodao je da je ovo bio drugi put da ekipa čeka potvrdu VAR-a, i da nakon provere gol bude priznat.

"To je dobro za fudbal, ali nadam se da će to sve u budućnosti kraće trajati jer je sudiji trebalo šest do sedam minuta da donese odluku. Ali, za početak je dobro da imamo VAR!“, zaključio je Natho.

Meč izmedju Partizana i Sočija na programu je u četvrtak od 21.00.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track