NENAD LALATOVIĆ NAPOKON OTKRIO: Posao mu dao i oduzeo BOGATI ŠEIK, a evo i ZAŠTO!
Foto: Profimedia, Nemanja Nikolić

SADA SE ZNA

NENAD LALATOVIĆ NAPOKON OTKRIO: Posao mu dao i oduzeo BOGATI ŠEIK, a evo i ZAŠTO!

Fudbal -

Iskusni fubalski stručnjak, Nenad Lalatović, poznat je kao neko bez dlake na jeziku. Tako je bilo i ovog puta, te je u razgovoru za Meridian sport ekskluzivno otkrio zbog čega je prerano završio svoj angažman u Saudijskoj Arabiji.

Nakon uspešnih godina u devet različitih klubova u Super ligi Srbije, iskusni stručnjak se konačno obreo u inostranstvu.

Nenad Lalatović je minulog leta postao prvi trener saudijskog Al Batina, ali je saradnja dve strane završena nakon svega osam kola.

- Mene je u Saudijsku Arabiju doveo bogati šeik, koji je vlasnik Al Batina. Stvarno mi je dao odrešene ruke, ali mi nije dao mogućnost da ja dovedem igrače koji se uklapaju u moj sistem.

Nenad Lalatović
foto: Kurir televizija, Sceniranje

Nenad Lalatović je potom otkrio ključ problema, a mnogi će se prisetiti sličnih situacija.

- Najveći problem je bio na poziciji desnog beka. U klubu smo imali samo jednog desnog beka, koji je ujedno i sin vlasnika Al Batina. On je tek tada ušao u prvi tim, nije fizički bio spreman, ali mi se njegov otac obratio nakon prvog kola i rekao da on mora da igra.

Nakon brojnih pokušaja uprave Al Batina nije bilo pomaka, nakon čega je rastanak bio neminovan.

- Nisam prihvatio tako nešto, na to su se nadovezali nešto lošiji rezultati. Kasnije sam prisustvovao brojnim sastancima, na kojima se tražila samo jedna stvar, a to je da igra sin vlasnika kluba. Nisam želeo da popustim, znao sam da će nakon sledećeg lošeg rezultata to biti moj kraj, ali sam istrajao i zbog toga sam dobio otkaz nakon samo osam kola.

Nenad Lalatović
foto: Starsport©

Da je bilo kompromisa, da li bi se produžila epizoda u Saudijskoj Arabiji bez obzira na rezultate?

- Moji menadžeri su mi govorili da ako ga pustim da igra, da ću se dugo zadržati u Al Batinu, ali to je jednostavno bilo jače od mene. Ako ja nekog ne vidim u timu, nema tih para zbog kojih bih ja promenio svoju odluku. Takav sam bio u Srbiji, takav ću biti svuda.

Međutim, kada se podvuče crta, kompletan utisak na kraju nije bio toliko loš.

- Mada, moram da pohvalim vlasnika Al Batina, ispoštovao me je maksimalno sa finansijskog aspekta. Ja sam potpisao na 11 plata, on je meni isplatio devet, što je bilo stvarno korektno.

(Kurir sport/Meridian sport)

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track