CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN POJAČAVAJU SE IZ GRUZIJE: Večiti rivali skautirali dvojicu mladih igrača iz bivše sovetske republike
Foto: Printscreen/Instagram, FK Crvena Zvezda, FK Partizan

vesti sa istoka

CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN POJAČAVAJU SE IZ GRUZIJE: Večiti rivali skautirali dvojicu mladih igrača iz bivše sovetske republike

Fudbal -

Crvena zvezda i Partizan odlučili su da se pojačaju iz Gruzije. Barem tako tvrde mediji iz Tbilisija, glavnog grada te bivše sovjetske republike.

Večiti rivali su navodno skautirali dvojicu fudbalera iz Dinama, iz Batumija, šampiona Gruzije. Crvena zvezda je zainteresovana za levog beka Iraklija Azarovija, dok Partizan želi krilnog fudbalera Zurika Davitašvilija. To su dva najbolja fudbalera prvaka Gruzije, jedini igrači čija vrednost prelazi milion evra, pa samim tim ove vesti iz Tbilisija treba uzeti sa rezervom.

Irakli Azarovi (20) jedan je od najtalentovanijih fudbalera Gruzije, momak sa osam utakmica za A reprezentaciju te zemlje. Igra na poziciji levog beka i moguće je da bude alternativa za Milana Rodića, koji već godinama unazad nema pravu konkurenciju u Crvenoj zvezdi.

Pored šampiona Srbije, navodno i neki italijanski klubovi žele Azaroviju, kao i turski Trabzon. Dobra stvar po Crvenu zvezdu je što je Gruzin ušao u poslednjih šest meseci ugovora, tako da obeštećenje za njega ne bi trebalo da bude veliko, iako je igrač procenjen na 1.200.000 evra po Transfermarktu.

Partizan cilja pojačanje za ofanzivnu liniju. Zuriko Davitašvili (21) igra na mestu desnog krila, upisao je 19 utakmica za najbolju selekciju Gruzije i dao tri gola. Prošle sezone bio je član ruskog Arsenala iz Tule, ali se posle početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini vratio u Gruziju. Pojačao je Dinamo iz Batumija i bio važan igrač u pohodu na titulu.

Ima ugovor do juna 2024. godine, a s obzirom da je procenjen na 2.000.000 evra po Transfermarktu, izvesno je da bi za njega trebalo izdvojiti prilično obeštećenje. I za njega, gruzijski mediji pišu da ima ponude iz Italije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track