PETRIĆ KAO IVICA OSIM? Trener Partizana odgovorio na poređenje s LEGENDOM: Dosta će vode proteći da ja budem blizu njega i ostalih
Foto: Starsport©

PRED DERBI

PETRIĆ KAO IVICA OSIM? Trener Partizana odgovorio na poređenje s LEGENDOM: Dosta će vode proteći da ja budem blizu njega i ostalih

Fudbal -

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić rekao je da će predstojeća utakmica protiv Čukaričkog u Super ligi Srbije biti nova prilika za dokazivanje njegovih igrača, ali i istakao da su crno-beli favoriti na toj utakmici i da od njih sve zavisi.

"Utakmica posle meča u Evropi uvek može da bude problematična pošto je bilo dosta emocija, dosta smo se istrošili. Igramo protiv ekipe koja je talentovana, igrači Čukaričkog su 'pismeni' igrači, prošli su sve te škole, tako da će to biti još jedna prilika za dokazivanje", rekao je Petrić na konferenciji za novinare i nastavio:

"Videćemo na treningu kako se osećaju i da li ćemo da rotiramo. Imam u glavi da odmorim par igrača, ali videćemo na treningu... Ponavljam, utakmica posle Evrope, ali ja sam to već zaboravio, nadam se i moji igrači i da su koncentrisani. Svaka utakmica je dokazivanje i nadam se da će sve biti u redu sutra".

Fudbaleri Partizana, posle pobede protiv Kelna u Ligi konferencija, sutra dočekuju ekipu Čukaričkog u meču 15. kola Super lige Srbije.

"I posle prve utakmice sa Kelnom ja sam izjavio da su igrači posle sletanja na beogradski aerodrom sigurno čvrsto na zemlji, ali to generalno polazi od svih nas iz sručnog štaba. Ako sam ja na zemlji i očekujem da je svaka utakmica novo dokazivanje, mislim da su i igrači ušli u tu priču, što je dobro", rekao je Petrić.

Gordan Petrić
foto: Beta/Branislav Božić

Čukarički je trenutno treći na tabeli Super lige Srbije sa 29 bodova iz 13 utakmica, dok je Partizan četvrti sa dva boda manje, ali i utakmicom manje.

"Ne gledam koji smo mi na tabeli, koji je Čukarički. Gledam od utakmice do utakmice i da sutra imamo utakmicu protiv jedne talentovane ekipe koju treba da nadmudrimo i da dobijemo. Da budemo iskreni, Partizan je sutra favorit i od nas sve zavisi", istakao je Petrić.

Posle niza dobih rezultata, legenda crno-belih Zoran Bata Mirković je Petrića poredio sa čuvenim Ivicom Osimom. "Dosta će vode proteći da ja budem blizu Ivice Osima. Ne samo njega, nego svih trenera koji su mene trenirali. Videćemo koliko ću daleko stići i koliko ću se dati u trenerskom poslu", zaključio je Petrić.

On je naveo da može da zove navijače na meč protiv Čukaričkog, ali da bi oni koji vole Partizan "sami trebalo da to osete".

"Da li su oni to osetili zbog ponašanja i igara ovih momaka... Ako osete, oni će doći. Ako ne, mi moramo da izađemo na teren i da pružimo maksimum, ali bilo bi lepo da bude ljudi na stadionu", rekao je Petrić.

Petrić se još jednom osvrnuo na Ligu konferencija gde je Partizan prvi u Grupi D sa osam bodova.

"Imamo dobre šanse da prezimimo, ali u fudbalu se nikad ne zna, imamo još dve utakmice... Lepo je što su igrači pokazali da mogu da igraju sa ekipom koja dolazi iz lige petica, ali ponavljam - to je bilo pre neki dan i oni moraju da se ponavljaju i to je sve za njihovu biografiju", rekao je Petrić.

Utakmica Partizan - Čukarički igra se sutra od 18.30 u Humskoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track