PEŠIĆ SA DVA GOLA SRUŠIO TSC: Zvezda se PROVUKLA u Bačkoj Topoli, domaćin se ispromašivao, crveno-beli slavili nakon PREKIDA!
Foto: Starsport

SUPER LIGA SRBIJE

PEŠIĆ SA DVA GOLA SRUŠIO TSC: Zvezda se PROVUKLA u Bačkoj Topoli, domaćin se ispromašivao, crveno-beli slavili nakon PREKIDA!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Bačkoj Topoli ekipu TSC-a sa 2:1, u utakmici 25. kola Super lige Srbije.

Dvostruki strelac za crveno-bele bio je Aleksandar Pešić, u 20. i 46. minutu, dok je jedini gol za TSC postigao Petar Ratkov u 70. minutu.

Crveno-beli su upisali 22. pobedu od početka šampionata i prvi su na tabeli sa 69 bodova, dok je TSC četvrti sa 49 osvojenih bodova.

Zvezda je povela u 20. minutu golom Pešića. Dobio je loptu od Osmana Bukarija, potom je prevario Aranđela Stojkovića i spoljnim delom stopala savladao Veljka Ilića za 1:0.

Zvezda
foto: Starsport

To je ujedno bila i jedina prava šansa za Zvezdu u prvom poluvremenu. Posle tog gola, TSC je bio mnogo bolji rival na terenu, imao je nekoliko sjajnih prilika, ali nije uspeo da izjednači.

Najbolju šansu propustio je Ivan Milosavljević koji nije pogodio prazan gol, pokušavali su i Luka Ilić i Ifet Đakovac, da bi u finišu prvog poluvremena siguran gol TSC-a, a posle istrčavanja Milana Borjana, sprečio štoper crveno-belih Stefan Leković.

Zvezda je odmah na početku drugog poluvremena, u 46. minutu, duplirala prednost. Kings Kangva je proigrao Pešića, a on je preciznim udarcem sa 16 metara pogodio za 2:0.

Konačan rezultat postavio je u 70. minutu Ratkov. Njega je lepo proigrao Luka Ilić, a on je pogodio pod prečku za 2:1. ; Meč u Bačkoj Topoli je posle nekoliko minuta od početka bio prekinut na 40 minuta zbog problema sa osvetljenjem na stadionu.

Fudbaleri Zvezde će u narednom kolu Super lige Srbije dočekati Novi Pazar, dok će TSC gostovati Kolubari.

1 / 7 Foto: Starsport

Drugo poluvreme:

90 +3 minut - Katai propušta veliku šansu da završi meč, šutira preko gola

90. minut - Utakmica je produžena za čak 7 minuta

90. minut - Pešić je propustio priliku za het-trik , Ilič brani njegov šut

88. minut - Utakmica ulazi u završnicu, Zvezda čuva prednost

81. minut - Dobar pokušaj Kataija posle kontre

78. minut - Ne predaje se domaćin pokušavaju na sve načine da ugroze Zvezdu i ostanu makar neporaženi u ovom meču.

70. minut - GOL 1:2, Ratkov! Nakon dobre kontre domačh Ilić upošljava Ratkova koji udarcem pod prečku matira nemoćnog Borjana

69. minut- Menja Milojević umesto Kange u igri je Katai

66. minut- Opao je ritam meča dosta prekida u ovim momentima.

59. minut - Domaćin nastavlja sa ofanzivnom igrom, Zvezda se povukla i vreba iz kontre.

54. minut - Prva izmena u Zvezdi umesto Kangve u igri je Veljko Nikolić

46. minut - GOL 0:2. Pešić! Neverovatno, tek što je utakmica nastavljena Zvezda je duplirala prednost, Vigo, do Kangve ovaj do Pešića koji ne greši

Zvezda
foto: Starsport

Prvo poluvreme:

45+1 - Neverovatan promašaj domaćina, nakon lopte u prostor Borjan je izbio loptu samo do Ratkovca koji šutira na prazan gol, a mladi Leković u polsednji čas spašava siguran pogodak.

45. minut - Prvo poluvreme produženo je za dva minuta

40. minut - Đakovac šutira, pravo u Borjana

36. minut - Dragović sa gol linije izbacuje loptu pored Ratkova i sprečava sigurno izjednačenje

32. minut- Nova prilika za TSC, šutirao je Ratkov iz prve.

27. minut . Nova šansa za TSC, promašuje Luka Ilić sa ivice šesnaesterca!

25. minuta - Sjajna akcija TSC-a po levoj strani. Đakovac je uposlio Ratkova, ovaj Milosavljevića koji sa 5 metara promašuje nemoguće

20. minut - GOL 0:1, Pešić! Napadač crveno-belih koristi faktičku prvu pravu priliku na meču i nakon asistencije Bukarija udarcem u dalji u ugao matira Ilića.

19. minut - Dobar napad TSC-a pokušao je nakon centaršuta Cvetković iz voleja, ali nije dobro zahvatio loptu

15. minut - Zvezda polako preuzima inicijativu, pokušao je Kangva iz daljine nije bio precizan.

11. minut - Igra se između dva šesnaesterca bez pravih prilika za sada

8. minut - Prvi žuti karton na utakmici, dobija ga domaći igrač Ilić, zbog neopreznog starta nad Mijailovićem.

3. minut - Utakmica je konačno nastavljena nakon pauze od 45 minuta

Zvezda
foto: Starsport

- Prema svemu sudeći utakmica će se nastaviti, uključen je agregat, a ako ponovo nestane struje, meč će biti nastavljen sutra u dnevnom terminu

- Igrači su su otišli u svlačionicu, očigledno nas očekuje duži prekid meča, a pitanje da li će se opšte i igrati

- Neverovatno nakon svega dva, tri minuta igre utakmica je ponovo prekinuta! Novi problemi sa osvetljenjem

- Nakon šest, sedam minuta pauze, problem je brzo rešen i utakmica je nastavljena.

- Problemi sa reflektorima u Bačkoj Topoli, utakmica je kasnila par minuta, pa ponovo prekinuta. Sudija Milanović smatra da ne postoje uslovi za igranje fudbala, igrači čekaju da se problem reši.

1. minut - Utakmica je počela

Zvezda
foto: Starsport

SASTAVI:

TSC: Ilić, Cvetković, Petrović, Stojić, Milosavljević, Čalušić, Stojković, Radin, Đakovac, Ilić, Ratkov.

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Leković, Dragović, Rodić, Mijailović, Kangva, Kanga, Bukari, Mitrović, Pešić

Derbi 25. kola Superlige biće odigran danas na stadionu Arena u Bačkoj Topoli - TSC dočekuje Crvenu zvezdu (18.30).

Domaćin je u dobrom raspoloženju pred ovaj meč, tim trenera Žarka Lazetića spreman je da se nadigrava sa aktuelnim šampionom. Uostalom, jesenas su ih iznenadili na stadionu "Rajko Mitić" (1:1).

TSC ima četiri pobede zaredom u Superligi, a posebno prija pobeda u Kragujevcu nad Radničkim (2:0) prošlog četvrtka.

- Biće to pravi derbi. Treba da igramo na pobedu kako bismo sačuvali treću poziciju, što nam je glavni cilj. Zvezda je jaka, ali verujem da možemo da nastavimo u svom ritmu. Pun stadion motivisaće nas još više. Neophodno je da budemo koncentrisani tokom cele utakmice. Zvezda može da kazni i najmanju neopreznost. Verujemo u sebe i nadamo se da možemo ostvariti povoljan rezultat - ističe za Sportski žurnal Milan Radin, defanzivac domaćih.

Crveno-beli imaju ogromnu prednost nad Čukaričkim i Partizanom, ali nikako ne žele da se opuštaju. Tu je i dodatni motiv baš zbog ta dva izgubljena boda na prvom meču sa ekipom iz Bačke Topole.

Miloš Milojević
foto: Starsport

Složio se Miloš Milojević trener crveno-belih sa predstavnicima medija da su Đakovac i Ratkov igrači od kojih preti najveća opasnost, ali i naveo još nekoliko imena.

- Svakako da su njih dvojica izuzetno važni igrači TSC, kao i Stojić koji jako dobro igra iz zadnje linije, miran je na lopti, dosta toga kreće od njega. Jovanović koji je suspendovan, takođe je njihov bitan igrač, kao i Ilić, koji je dobar za sistem ekipe TSC, igra brzo i jednostavno, dobro se kreće. Imaju dobar tim i trenera, sve su posložili, vidi se da su i igrače dovodili na osnovu filozofije igre koju trener forsira. Istrpeli su i prebrodili početak, koji je bio malo teži, a sada naravno dolaze rezultati i lepa igra.

Govorio je Milojević i o šefu stručnog štaba ekipe TSC – Žarku Lazetiću.

- Radi se o jednom od najboljih srpskih trenera. Generacijski smo tu, zajedno smo igrali u mlađim kategorijama. Dobro ga poznajem, znam koliko je posvećen i koliko dobro radi. Imao je jedan dobar put iz Milanovca, u mlađim kategorijama večitog rivala i kao pomoćni trener, da se on razvija uz svoju ekipu i da mu ekipe igraju iz godine u godinu sve bolje. Mislim da je našao sredinu koja isto te njegove ideje može da podrži, što je veoma bitno za trenera. Želim mu sve najbolje i da ih dovede do tog mesta do kog žele.

Večiti derbi, 169. večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan
foto: Stefan Stojanović

Zvezda nakon 24. kola ima 66 bodova čak 16 više od drugoplasiranog Partizana i na dobrom je putu da odbrani titulu i obezbedi direktno mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Sa druge strane TSC ima 49 bodova na 4 mestu iz takođe 24 meča i vodi veliku borbu sa Partizanom i Čukaričkim za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona

Crvena zvezda i TSC do sada su igrali deset puta. Na osam mečeva slavili su beogradski crveno-beli, jednom je duel ova dva tima završio nerešenim rezultatom, dok je jednom pobeda pripala TSC. Gol-razlika je na strani Crvene zvezde i iznosi 30:8.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track