REKAO MI JE DA PRIHVATIM I NE PRAVIM SR**A! Mihajlovićev uticaj je bio OGROMAN - Stanković otkrio kako je seo na klupu Sampdorije!
Foto: valter Parisotto / LaPresse / Profimedia

veliko prijateljstvo

REKAO MI JE DA PRIHVATIM I NE PRAVIM SR**A! Mihajlovićev uticaj je bio OGROMAN - Stanković otkrio kako je seo na klupu Sampdorije!

Fudbal -

Srpski trener Dejan Stanković trenutno sedi na klupi Sampdorije, a u opširnom intervjuu za italijanski "Corriere dello sport" prisetio se kako je prihvatio ovaj posao.

Poznato je da je Stanković bio veoma blizak sa Sinišom Mihajlovićem, a o njihovom dugogodišnjem prijateljstvu ponovo je otvorio dušu.

- Naravno, pre nego što sam prihvatio ponudu Sampdorije, razgovarao sam sa Sinišom, pošto sam bio svestan delikatne situacije u kojoj se nalazi klub. On mi je predložio da prihvatim i ne pravim sr**a. Siguran sam da bih zažalio što nisam prihvatio ovu ponudu. Imam 44 godine, i i da se loše završi još uvek bih zavređivao poštovanje. Postoji skala sa dve strane: pobede na jednoj strani, porazi na drugoj strani Kada uspete da smanjite jaz između to dvoje, shvatite da ste odrasli.

Dejan Stanković je potom govorio i o svom odnosu sa Žozeom Murinjom.

- Moje poštovanje za njega je veliko. Dođao je u Inter kada sam već imao trideset godina i mislio sam da sam dao sve što sam mogao. Portugalac je uspeo da mi pomogne da napredujem više od očekivanog. Od tada smo u kontaktu i slušam ga i danas, pitam ga za savet i mišljenje. To je čovek i trener neobične inteligencije i sposobnosti. Trenira igrače, direktore, osoblje, medije i navijače. On je empatična i angažovana osoba. Kao i Mihajlović, on ima jak karakter. Ili ga se klonite ili ga duboko poštujete. Mislim da neki još nisu shvatili Murinjovu veličinu ili jednostavno ne žele da je prihvate.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track