FUDBALSKA UTAKMICA KOJU JE PRATIO ČITAV HOLIVUD! Niste ni znali da se ovaj meč igrao, a priča ovog kluba je oduševila planetu!
Foto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

FANTASTIČNO

FUDBALSKA UTAKMICA KOJU JE PRATIO ČITAV HOLIVUD! Niste ni znali da se ovaj meč igrao, a priča ovog kluba je oduševila planetu!

Fudbal -

Igrala se završnica polufinala FA Kupa, Mančester siti je imao veliku prednost protiv Šefilda, kada je počela utakmica koja je neočekivano izazvala puno pažnje.

Za fudbalski klub Reksam verovatno niste ni čuli, a ako spadate u malu grupu onih koji su upoznati sa ovom simpatičnom pojavom, verovatno znate da je utakmicu ovog tima u petom rangu takmičenja na ostrvu ispratio čitav Holivud.

U novembru 2020. godine, planetarno poznati glumci, Rajan Rejnolds i Rob Mekelheni, odlučili su da za 2,5 miliona dolara kupe Reksam.

Dve i po godine kasnije, Reksam se vratio u profesionalnu ligu, odnosno izborio igranje Lige 2, prvi put posle 15 godina.

Klub je doživeo veliki uspeh otkako su ga glumci preuzeli.

1 / 5 Foto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Osim prelaska u viši rang, Reksam je stekao neverovatnu popularnost, dobio više od novih milion pratilaca na društvenim mrežama, povećao broj vlasnika sezonskih ulaznica za tri puta i potpisao sponzorstva sa jakim kompanijama.

Rejnolds i Mekelheni uživo prate svaki meč svog tima koji je nedavno dobio veliko pojačanje na golu u vidu prekaljenog Bena Fostera, 40. čuvara mreže koji je godinama branio u Premijer ligi, između ostalog i za Mančester junajted.

Foster je nedavno odbranio penal u 97. minutu utakmice protiv Nots Kauntija, tima protiv kojeg je Reksam vodio veliku borbu za prvo mesto.

Utakmica je završena rezultatom 3:2 za "holivudski" tim, a na društvenim mrežama postao je viralan snimak razgovora Rejnoldsa i Fostera nakon meča.

Da je očigledno stvoren za šou, Rajan Rejnolds je dokazao i nakon susreta sa Borhamom i pobede rezultatom 3:1 koja je obezbedila plasman u viši rang.

Rejnolds je prekinuo konferenciju za medije da bi od golmana i njegovog saigrača uzeo dresove.

Dobri rezultati i atmosfera kakvu nema nijedan drugi klub doveli su do euforije među navijačima Reksama, ali i ozbiljno zaintigirala englesku javnost koja se sada pita "koliko daleko može da ide ovaj klub?".

Reksam je osnovan 1864. godine i nikada u svojoj istoriji nije igrao u elitnom rangu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track