OŠTRE KAZNE IGRAČIMA KOJI NISU PODRŽALI LGBT ZAJEDNICU: Ministarka sporta targetirala petoricu! Među njima i jedan iz KOMŠILUKA!
Foto: Ludovic MARIN / AFP / Profimedia

NEVEROVATNO

OŠTRE KAZNE IGRAČIMA KOJI NISU PODRŽALI LGBT ZAJEDNICU: Ministarka sporta targetirala petoricu! Među njima i jedan iz KOMŠILUKA!

Fudbal -

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera pozvala je na sankcije protiv fudbalera koji su odbili da učestvuju na skupu podrške LGBT zajednici.

Monako
foto: CLEMENT MAHOUDEAU / AFP / Profimedia

- Mislim da bi klubovi trebalo da vode dijalog sa svojim igračima i da primenjuju sankcije - rekla je Ameli Udea-Kastera za list "Le Parisien".

Proteklog vikenda utakmice prve i druge divizije šampionata Francuske bile su posvećene akcijama podrške LGBT zajednici. Od igrača se zahtevalo da igraju u dresovima sa brojevima i imenima odštampanim u duginim bojama.

Petorica fudbalera, defanzivac Gengana Francuz Donasijen Gomis, kao i fudbaleri Tuluza Marokanac Zakarija Abuklal, Francuzi Musa Dijara, Fares Ćaibi i Logan Kosta, kao i Bosanac Said Hamulić, odbili su da učestvuju na utakmicama zbog LGBT događaja.

Za njih petoricu ministarka sporta Francuske traži oštre sankcije i osudu od strane javnosti.

Ameli Udea-Kastera nosila je džemper sa rukavima u duginim bojama na utakmici četvrtfinala Mundijala između Francuske i Engleske (2:1), u očiglednoj poruci podrške homoseksualaca. Ona je tim potezom izazvala gnev kod domaćina Katara, države u kojoj je homoseksualnost nezakonita.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track