OVO MOŽE SAMO U AFRICI! DA POZAJMIŠ SELEKTORA DO KRAJA TURNIRA: Šta je to uradila Obala Slonovače na Kupu Afričkih nacija?!
Foto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

NEVEROVATNO

OVO MOŽE SAMO U AFRICI! DA POZAJMIŠ SELEKTORA DO KRAJA TURNIRA: Šta je to uradila Obala Slonovače na Kupu Afričkih nacija?!

Fudbal -

Fudbalski savez Obale Slonovače smenio je selektora tokom takmičenja Kup Afričkih nacija.

Erv Renar
foto: Damian Briggs/Speed Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posle očajnih rezultata u grupnoj fazi Obale Slonovače na Kupu Afričkih nacija, Savez je smenio selektora Francuza Žana-Luja Gasea. Iako su se plasirali u osminu finala gde će igrati protiv branioca titule Senegala, čelnici Obale Slonovače odlučili su se na nesvakidašnji potez.

Nacija je s nestrpljenjem očekivala ko će biti novi selektor. A, onda su ljudi iz FS Obale Slonovače ponovo šokirali svojom odlukom. Zatražili su pozajmicu od FS Francuske, tačnije da selektor ženske selekcije Trikolora Erv Renar bude selektor do kraja turnira.

Francuska fudbalska federacija odbila je njihov zahtev. Erv Renar predvodio je Zambiju i Obalu Slonovače kao selektor do osvajanja Kupa Afričkih nacija 2012. i 2015. godine. Na Mundijalu u Kataru 2022. bio je selektor Saudijske Arabije, kada je ta reprezentacija servirala najveću senzaciju na SP pobedivši favorizovanu Argentinu rezultatom 2:1.

Erv Renar proglašen je za trenera godine od strane Fudbalske konfederacije Afrike 2012, 2015. i 2018. godine.

Obala Slonovače u grupnoj fazi pobedila je Gvineju Bisao 2:0, a potom je poražena od Nigerije (0:1) i Ekvatorijalne Gvineje (0:4). Ipak, sa tri boda izborila je prolaz dalje kao jedna od nekoliko trećeplasiranih selekcija.

Kurir sport

01:12

ŠOK ZA GAUČOSE! Saudijska Arabija vodi protiv Argentine, Arapi u transu - trese se stadion

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track