MARKO GRUJIĆ BI MOGAO DA POSTANE ŠVABA: Srpski fudbaler ima ponudu iz Bundeslige!
Foto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

nemačka

MARKO GRUJIĆ BI MOGAO DA POSTANE ŠVABA: Srpski fudbaler ima ponudu iz Bundeslige!

Fudbal -

Marko Grujić, srpski fudbaler i član reprezentacije na poslednjem Mundijalu u Kataru, mogao bi da napusti Porto i pređe u redove Štutgarta.

Marko Grujić
foto: Daniel Castro/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kada je stigao na stadion "Dragao" iz Liverpula za 9.000.000 evra u leto 2022. Marko Grujić (27) najavljen je kao veliko pojačanje. Nažalost, Srbin nema minutažu kod trenera Serža Konseisaa, a pošto se bliži Evropsko prvenstvo u Nemačkoj jasno je da bi mogao da ostane bez poziva selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Kako piše nemački novinar Patrik Berger Štutgart je izrazio spremnost da angažuje Marka Grujića. Sada se vode pregovori između dva kluba, međutim ne ide sve kako treba. Uprava Štutgarta želi Srbina na šestomesečnu pozajmicu sa pravom otkupa na leto, dok čelnici Portoa insistiraju na transferu. Nije poznato koliko Portugalci traže za Srbina.

Marko Grujić imao je uspešan izlet u Bundesligu u sezonama 2018/2019. i 2019/2020. kada je igrao za Hertu. To mu je bio jedan od najboljih poteza u karijeri. Imao je Grujić i problema sa povredama članka i ligamenata, pa je sa terena odustvovao skoro dva meseca u prvoj sezoni. Odigrao je ukupno 54 meča, dao devet golova i imao tri asistencije. Klub iz Berlina je za njegove pozajmice izdvojio 3.000.000 evra.

Štutgart je trenutno treći u Bundesligi, a uprava "Švaba" smatra da bi Marko grujić bio ozbiljno pojačanje ka ostvarenju cilja, a to je plasman u Ligu šampiona.

Kurir sport

00:30

Piksi na Puškaš Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track