SRPSKI REPREZENTATIVAC IMA PROBLEM SA KLUBOM: Da li je ovo prilika za Crvenu zvezdu da realizuje davnašnju želju?!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

vreme je

SRPSKI REPREZENTATIVAC IMA PROBLEM SA KLUBOM: Da li je ovo prilika za Crvenu zvezdu da realizuje davnašnju želju?!

Fudbal -

Mihailo Ristić, povremeni reprezentativac Srbije koji igra za Seltu, mogao bi na kraju sezone da napusti špansku pokrajinu Galiciju.

Mihailo Ristić
foto: Sergio Ruiz / PRESSINPHOTO / imago sportfotodienst / Profimedia

Selta se bori u La ligi za opstanak s novim trenerom Klaudijom Hiraldezom, a Mihailo Ristić (28) sve manje dobija priliku da igra. Činjenica je da je njega u klub iz Benfike doveo bivši šef struke Rafa Benitez, ali isto tako povrede su odvojile Srbina od terena.

Mediji u Španiji pišu da se Selta letos obavezala da Benfiki za Mihaila Ristića plati 3.000.000 evra. Pola od te sume plaćeno je odmah, a drugih 1.500.000 evra trebalo je da legne na račun kluba iz Lisabona ukoliko Srbin ostvari bonuse iz ugovora.

O čemu se radi? Naime, Mihailo Ristić trebalo je da odigra tačno 20 utakmica u La ligi za Seltu kako bi bila aktivirana klauzula. Što zbog povreda, što zbog slabe forme, Mihailo Ristič dosad je upisao samo 14 mečeva za Seltu i pitanje je da li će dobiti poverenje trenera Hiraldeza do kraja sezone.

Mihailo Ristić
foto: David Aliaga/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mihailo Ristić ima važeći ugovor sa Seltom do juna 2026. godine, ali neki španski portali pominju da bi između fudbalera i kluba moglo da dođe do sporazumnog raskida saradnje. Možda je to šansa za Crvenu zvezdu, koja je i ranijih sezona pokazivala veliko interesovanje da svog nekadašnjeg fudbalera vrati na Marakanu.

Mihailo Ristić zbog povrede nije igrao za reprezentaciju Srbije u prijateljskim utakmicama protiv Rusije (0:4) i Kipra (1:0). Selektor Dragan Stojković Piksi imao je želju da levonogog fudbalera vrati u nacionalni tim, ali je on povredio zadnju ložu leve noge igrajući za Seltu protiv Barselone. I dalje je na pauzi.

Kurir sport

00:10

Delije, bakljada, Crvena zvezda, Zenit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track