Ružić: Čović iznosi šovinističke parole i sektaške teze

Rat Zvezde i Partizana

Ružić: Čović iznosi šovinističke parole i sektaške teze

Fudbal -
Potpredsednik Partizana Branko Ružić odgovorio na izjavu funkcionera Zvezde Nebojše Čovića o Tuđmanu i podobnim Srbima...

BEOGRAD - Potpredsednik petostrukog uzastopnog prvaka Srbije Partizana Branko Ružić oglasio se povodom izjave Nebojše Čovića kojom je aludirao da je Franjo Tuđman osnovao klub iz Humske.

Čović je, kao član Radne grupe Crvene zvezde, rekao da je klub iz Ljutice Bogdana "stub srpstva" i naglasio da "crveno-beli" nikada u upravi nisu imali ime poput Franje Tuđmana, kao neki drugi".

Saopštenje Branka Ružića prenosimo u celini.

"Odnosi između dva najveća i najuspešnija srpska kluba poslednjih godina nisu bili na zadovoljavajućem nivou. U pojedinim trenucima mogli su se kvalifikovati kao zategnuti. Naravno, negativan uticaj takvih odnosa FK Partizan i FK Crvena zvezda na ukupno stanje srpskog fudbala, odnos javnosti i sponzora prema najpopularnijem sportu, tenzije medju navijačima, je očigledan i nesumnjiv.

Rukovodstvo FK Partizan je bilo oduševljeno inicijativom pojedinaca iz novog rukovodstva FK Crvena zvezda da se odnosi poboljšaju, ne samo u protokolarnom smislu, već i na planu zajedničkog rada i saradnje na saniranju narušenog ugleda i veoma lošeg ekonomskog stanja srpskog fudbala. Kontakti koji su uspostavljeni, po našem uverenju, trebalo je da normalizuju atmosferu u srpskom fudbalu. Želimo atmosferu u kojoj pobede i porazi nisu propast sveta i u kojoj trofeje osvaja onaj koji je to zaslužio na terenu, a ne onaj koji to mora da učini iz tobožnjih državnih ili nacionalnih interesa.Nažalost, iluzija normalizacije odnosa je kratko trajala. Po već bezbroj puta viđenom scenariju, član privremenog rukovodstva FK Crvena zvezda, gospodin Nebojša Čović je izneo na javnu scenu otrcane šovinističke parole i sektaške teze o dobrim Srbima, koji navijaju za Crvenu zvezdu i lošim Srbima koji navijaju za Partizan. Ima li kraja govoru mržnje u srpskom sportu i srpskom fudbalu? Ko govori u ime Crvene zvezde? Legende kluba, poput Dragana Džajića ili dojučerašnji rival Crvene zvezde iz beogradskog predgrađa?Mi želimo hitan prekid svih oblika verbalnog rata, želimo dostojanstvene odnose adekvatne bogatoj istoriji i tradiciji dva kluba, želimo zajednički rad na saniranju veoma lošeg stanja srpskog fudbala i sporta. Mislili smo da istovetna želja postoji i u FK Crvena zvezda, ali po tom pitanju očigledno nisu jednoglasni u novom rukovodstvu trofejnog kluba. Mi ćemo, kao i do sada znati da zaštitimo moralni integritet milionske armije naših navijača, a očekujemo da se naši sportski prijatelji izjasne o tome kakve odnose žele sa FK Partizan. Na kraju, mogu samo da izrazim moje iskreno uverenje da će razum prevagnuti", stoji u saopštenju, koje je potpisao Ružić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track