Svi jedva čekaju da ih poseti Viktorija Lopirjova, ambasadorka SP-a (VIDEO, FOTO)
Foto: Profimedia

Svi jedva čekaju da ih poseti Viktorija Lopirjova, ambasadorka SP-a (VIDEO, FOTO)

Fudbal -

Iako je zadatak svih ambasadora Svetskog prvenstva isti – promovisanje najvećeg fudbalskog događaja na planeti po sistemu „ispričaj, prikaži, inspiriši“, svi priželjkuju da baš kod njih navrati ambasadorka iz Rostova na Donu, Viktorija Lopirjova!

Aleksej Sorokin, izvrši direktor organizacionog komiteta SP-a u Rusiji, lepo je definisao ulogu svojih ambasadora: „Postoje amblemi i simboli namenski stvoreni od strane umetnika i dizajnera a postoje i potpuno drugačiji simboli. To su ljudi koji otelotvoruju vrednosti i kvalitete sporta i zemlje domaćina“.

Zbog toga je i Rusija iz svakog grada u kojem se igraju utakmice Mundijala, a ima ih 11 (Kalinjingrad, Kazanj, Moskva, Nižnji Novgorod, Rostov na Donu, Sankt Peterburg, Samara, Saransk, Soči, Volgograd i Jekaterinburg), za promotere imenovala po nekoliko poznatih ličnosti – aktivnih ili bivših sportista, umetnika, novinara, muzičara, TV lica...

Takođe, na federalnom nivou je izabrano još 15 slavnih osoba među kojima su Igor Akinfejev, Aleksej Smertin, Sergej Semak, pevačica i glumica Zara, a tu je i jedan hor – Kozački hor iz Kubanja.

Bez obzira na to što među njima ima višestrukih olimpijskih šampiona i mnogo poznatijih imena, čini se da svetski mediji najviše pažnje poklanjaju Viktoriji Lopirjovoj, 34-godišnjoj manekenki i voditeljki (i to baš sportskih emisija o fudbalu) iz Rostova na Donu.

foto: Reuters

Gde god da se bivša mis Rusije iz 2003. godine pojavi, „sve staje“. Ova prelepa dama je čak bila udata za fudbalera, igrača „Krasnodara“ Fjodora Smolova. Međutim, brak nije potrajao – razveli su se posle godinu i po dana.

foto: EPA/YURI KOCHETKOV

Atraktivnoj plavuši je svojevremeno bio poveren i zadatak da vodi žreb za Kup konfederacija 2017. godine, a britanski „Dejli mejl“ ju je prošle godine proglasio najprivlačnijom navijačicom na predstojećem događaju.

Zanimljivo je da Vika, kako je zovu, nije želela da propusti priliku da se tokom turnira u Dubaiju 2016, fotografiše sa svojim omiljenim teniserom – našim asom Novakom Đokovićem, i pruži mu podršku na „Fejsbuku“, rečima „srećno na tuniru“.

Ne zaboravite da “Huawei” može vama pružiti šansu da odete na utakmicu 3. kola grupe E, Srbija-Brazil. Budite među 10 najkreativnijih kupaca telefona P20 serije.

Kurir sport

Foto: EPA Yuri Kochetkov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track