VUJOŠEVIĆ: Nadam se da će otkriti pozadinu Đinđićevog ubista i da će se manje baviti Partizanom
Foto: Fonet

trener crno-belih poslao poruku

VUJOŠEVIĆ: Nadam se da će otkriti pozadinu Đinđićevog ubista i da će se manje baviti Partizanom

Košarka -
Nadam se da će se ispuniti predizborno obećanje i rasvetliti politička pozadina ubistva Zorana Đinđića i da će se onda svi manje baviti nama, istakao je Duško Vujošević

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ocenio je da su crno-beli i ove sezone napravili sjajan uspeh u Evroligi. Vujišević je istakao da je veoma zadovoljan iako njegovi puleni, za razliku od nekih prethodnih sezona, nisu uspeli da ostvare plasman u Top 8 fazu tog elitnog takmičenja."Igramo utakmicu sa Makabijem i iako nemamo nikakve objektivne šanse da se plasiramo dalje, smatram da je Partizan napravio uspeh u Evroligi. Top 16 faza je ove sezone dobila na kvalitetu u odnosu na prethodne godine", naglasio je Vujošević.On je istakao da ni jedno drugo takmičenje ne može da se poredi sa Evroligom, dodajući da Partizan ove sezone nije imao ni jednu laku utakmicu u Evropi."Mi smo do sada ostvarili dve pobede, na taj način smo postali ravnopravni protivnici, iako smo imali problema sa povredama i sa finansijama", objasnio je Vujošević.

Vujošević veruje da su utakmice u Evroligi bile dragoceno iskustvo za sve igrače crno-belih.Iskusni stručnjak najavio je da će Partizan sigurno igrati maksimalno i protiv Makabija bez obzira na činjenicu da taj meč nema rezultatski značaj za crno-bele, koji će tako završiti svoje ovosezonsko takmičenje u Evroligi.

"Makabi ima pretenzije da se prođe u F4 fazu takmičenja, imaju odličan sastav i odličnog trenera", upozorio je Vujošević.

On je podsetio na trenutnu lošu finansijsku situaciju u klubu, ukazujući na činjenicu da Partizanu ne ostaje puno novca, zbog plaćanja poreza."Ne znam ko bi opstao u takvoj situaciji, imamo malo manevarskog prostora, ako gledamo sportska društva generalno, mogu da kažem da Crvenu zvezdu sponzoriše znatno veći broj javnih preduzeća nego Partizan", rekao je Vujošević.

Trener crno-belih dodao da ne zna zbog čega je takva situacija, kada su sponzorstva u pitanju, poručujući da je usled takve situacije, Partizan ima samo jedan cilj - da preživi.On je iskoristio je priliku da ponovo pošalje poruku, kako je naveo, svima onima koji se uporno bave Partizanom."Nadam se da će se ispuniti predizborno obećanje i rasvetliti politička pozadina ubistva Zorana Đinđića i da će se onda svi manje baviti nama. Nije dovoljno što je Partizan doveden u ovakvu situaciju, već nam grad oduzima šest, od obećanih 10 miliona dinara, a najavljuje pompezno da smo dobili četiri. Serija 'malih' nam je oduzela novac", istakao je Vujošević.Duško Vujošević je rekao da će Letonac Davis Bertans posle duge pauze zbog povrede sigurno igrati protiv Makabija, dok je nastup Amerikanca Tarensa Kinzija i dalje pod znakom pitanja."Iskoristićemo ovu utakmicu kao priliku da steknemo neko iskustvo, ali i da ponovo vratimo Davisa Bertansa u tim. Pozvao bih i navijače da nas podrže u velikom broju", zaključio je košarkaš Partizana, Bogdan Bogdanović.Utakmica između Partizana i Makabija igra se sutra u "Beogradskoj Areni" u 20:45 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track