KSS poziva čelnike ABA i Evrolige na sastanak
Foto: KSS

Promene u regionalnom takmičenju

KSS poziva čelnike ABA i Evrolige na sastanak

Košarka -
Taj sastanak bi bio održan po ugledu na istovetan od 9 .juna 2009. godine, čiji zaključci potpisani od strane KSS-a, Evrolige, ABA lige i klubova do sada nisu sprovedeni u praksi

BEOGRAD - Košarkaški savez Srbije (KSS) uputiće zvaničan poziv rukovodstvima ABA lige i Evrolige na sastanak koji bi se održao u Beogradu, zaključili su danas predstavnci KSS, Košarkaške lige Srbije i klubova učesnika ABA lige.

"Taj sastanak bi bio održan po ugledu na istovetan od 9 .juna 2009. godine, čiji zaključci potpisani od strane KSS-a, Evrolige, ABA lige i klubova do sada nisu sprovedeni u praksi. Verujemo da bi na sastanku održanom u takvom sastavu bile rešene sve nedoumice koje su se pojavile na osnovu predloga organizacije Regionalne lige koji su dali kako FIBA, tako i ABA liga", kaže se u saopštenju KSS.

Kako se navodi u sapštenju, "Regionalna liga bi trebalo da bude u vlasništvu klubova koja bi omogućila prohodnost u evropska takmičenja".

"Istovremeno, ona bi trebalo da bude garant kvaliteta klubova sa ovih prostora, te da, osim pokrića troškova klubova, obezbeđuje sredstva i za razvoj košarke u ekonomski otežanim uslovima u kojima klubovi danas egzistiraju", kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track