POTPISAO ZA NBA ŠAMPIONA, ALI JE ODMAH OTPUŠTEN: Evo koliko je zaradio za samo 80 minuta
Foto: Reuters

Loša sreća

POTPISAO ZA NBA ŠAMPIONA, ALI JE ODMAH OTPUŠTEN: Evo koliko je zaradio za samo 80 minuta

Košarka -

Španski košarkaš Hoze Kalderon dogovorio je raskid ugovora sa Los Anđeles Lejkersima kako bi potpisao za Golden Stejt, koji mu je već pripremio i dres sa brojem 8.

Međutim, nakon što je postao slobodan igrač dogodio se veliki preokret - povredio se jedan od najboljih košarkaša sveta Kevin Durent i Variorsi su morali pronaći zamenu za njega.

Budući da imaju jedno mesto u sastavu te da Kalderon i Durent ne igraju istu poziciju znali su da ne mogu dovesti Španca.

"Nazvao sam ga i objasnio situaciju. Bilo je teško... Odužili smo mu se", rekao je Stiv Ker, trener vodećeg tima NBA lige.

Kako su se Voriorsi odužili? Potpisali su Kalderona na samo 80 minuta kako bi mu isplatili 415 hiljada dolara jer je zbog Voriorsa odustao od ugovora s Lejkersima.

"Kalderon je to odlično primio. Reč je o velikom profesionalcu i igraču. Znam da smo ga doveli u užasnu situaciju", dodao je Ker.

Španski košarkaš već ima ponude drugih NBA klubova, a navodno je najbliži odlasku u Atlantu. Voriorsi su umesto njega doveli krilo Mata Barnesa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track