VUJOŠEVIĆ: Nisam nacionalista, u ovim gladnim godinama nisam se nikad najeo onoga što se ne jede
Foto: Dragan Kadić

Govorio o političkim porukama

VUJOŠEVIĆ: Nisam nacionalista, u ovim gladnim godinama nisam se nikad najeo onoga što se ne jede

Košarka -

Vrsni košarkaški stručnjak i selektor Bosne i Hercegovine Duško Vujošević poslednjih dana češće je u javnosti zbog izvaja koje nisu u direktnoj vezi sa košarkom.

Vujošević je nedavno pokrenuo lavinu intervjuom u kom je Srbiju proglasio za najvećeg krivca za građanski rat na prostoru SFRJ.

Sa druge strane, deo javnosti u Bosni i Hercegovini zamerio mu je što je kao selektor te zemlje na jednom seminaru nosio majicu sa grbom Srbije.

- Pitali su me za majicu koju sam nosio, a koju su mi neki zamerali - to je glupost koju ne želim mnogo da komentarišem. Prvo, u ovim gladnim godinama nisam se nikad najeo onoga što se ne jede. I ni u jednoj situaciji nisam čovek, koji kad se menja katanac, menja i glavu. Poznato je da sam ja neko ko nije nacionalista i ko ljude gleda ne po tome ko je šta, nego kakav je ko. I na seminaru koji je organizovala trenerska organizacija Srbije su nošene te majice, kao neka uniforma i ja sam je s ponosom nosio, jer sam član te organizacije. Ono što imam da zamerim u Srbiji, kažem jasno i glasno u Srbiji, te ne smatram da je nositi majicu sa grbom Srbije, koja je, ponavljam, uniforma za taj seminar, nešto nečasno. No, svako gleda iz nekog svog ugla i određeni sud, ocenjuje i toga koji meni sudi, tako da što se tiče toga - potpuno sam čist i rasterećen i zaista me ne interesuje šta ko misli i priča o tome. Ja pričam ono što ja mislim i ponašam se u skladu sa nekim svojim uverenjima, a to što je na ovim područjima uslov da bi vas neko prihvatio da neke druge mrzite - nije moj stil - rekao je Vujošević u intervjuu za Oslobođenje.

Kurir sport/Oslobođenje

Foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONJUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mesi pokazao supruzi gde da ga poljubi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track