TRENER ZVEZDE NE KUKA POSLE NEUSPEHA U KAUNASU: Alimpijević zadovoljan uprkos porazu, evo i čime
Foto: KK Crvena zvezda

CRVENO-BELI IZGUBILI OD ŽALGIRISA

TRENER ZVEZDE NE KUKA POSLE NEUSPEHA U KAUNASU: Alimpijević zadovoljan uprkos porazu, evo i čime

Košarka -

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević nije bio nezadovoljan uprkos porazu njegovih košarkaša u Kaunasu.

Crveno-beli su u prvom kolu Evrolige poraženi od Žalgirisa 76:78, a Tejlor Ročesti je promašio trojku za pobedu.

"Bili smo hrabri i veoma dobri u pojedinim trenucima, ali to nije dovoljno da za pobedu u ovoj atmosferi, protiv ekipe kao što je Žalgiris. Kao što sam i najavio, detalji su bili veoma važni. Jedan od njih je zagrađivanje skoka. Imali smo velikih problema u prvom poluvremenu sa tim", rekao je Alimpijević.

On je podsetio da su čak petorica igrača Zvezde večeras imala debi u Evroligi.

"Veoma sam zadovoljan jer smo igrali ovako. U rosteru imam pet igrača koji nisu imali iskustvo nastupa u Evroligi, a na kraju smo imali šut za pobedu. To je košarka - nekad pobediš, nekad izgubiš. Čestitam Žalgirisu i Jasikevičijusu", dodao je Alimpijević, koji je i sam prvi put bio učesnik elitnog takmičenja.

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus rekao je da je izgledalo da njegova ekipa kontroliše večerašnji meč protiv Crvene zvezde, ali da je dosta grešila.

"Tražio sam od svojih igrača pobedu od jednog poena, a dobili su sa dva... Činilo se da kontrolišemo utakmicu, ali imali smo dosta grešaka. U redu, mi smo mlad tim i to morate da razumete. Možda tražim previše od njih, ali mislim da su sposobni za to. Atmosfera je bila neverovatna. Šteta što kao trener ne mogu da uživam u tome, jer mi 2.000 stvari prolazi kroz glavu. Voleo bih da mogu više da uživam", rekao je Jasikevičijus.

Najefikasniji u redovima Žalgirisa, Paulijus Jankunas, rekao je da je utakmica bila teška, ali da je najvažnije da je njegova ekipa pobedila.

"Ne igramo svoju najbolju košarku, ali mislim da u ovom trenutku mnogo timovi ne igraju svoju najbolju košarku. Još tragamo za svojom igrom, ali mislim da ćemo brzo napredovati i igrati bolje. Uvek je važno početi Evroligu pobedom i zadovoljni smo zbog toga", rekao je Jankunas.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track