LJUDINA! NBA ZVEZDA POMAŽE UGROŽENOJ SRPSKOJ PORODICI: Crnogorac Nikola Mirotić gradi kuću za Srbe iz Vukovara! (FOTO)
Foto: Profimedia, AP

SJAJAN GEST

LJUDINA! NBA ZVEZDA POMAŽE UGROŽENOJ SRPSKOJ PORODICI: Crnogorac Nikola Mirotić gradi kuću za Srbe iz Vukovara! (FOTO)

Košarka -

Košarkaš Nju Orleansa i povremeni reprezentativac Španije poreklom iz Crne Gore Nikola Mirotić odlučio je da donira sav novac za izgradnju kuće porodici Varga iz Borovog sela kod Vukovara.

On je na svom Instagramu svojevremeno najavio pomoć za srpsku porodicu iz Vukovara na taj način što će za svaku pogođenu trojku za svoj Nju Orleans donirati 500 evra. Mređutim, povreda koja ga je u međuvremenu zadesila omela ga je u sporvođenju ove ideje, pa je za najveći pravoslavni praznik odlučio da uradi nešto po čemu ćemo ga svi dugo pamtiti.

- Mir Božiji, Hristos se rodi. Kada pomislimo na Božić uvek prvo pomislimo na porodicu i dom. Na početku Božićnog posta podelio sam sa vama radost o pomaganju porodici Varga. Kao što znate, zbog povrede sam bio sprečen da nastupam na utakmicama, ali to nije ni najmanje uticalo na moju želju da deca porodice iz Varga dobiju dom.

- Zato ću uplatiti potreban iznos za izgradnju njihove kuće. Neka bi plamen ognja iz Vitlejema ogrejao svaku dušu, obradovao svako dete i osvetlio tamu. Još jednom i još mnogo puta: Hristos se rodi - napisao je Mirotić na svom Instagram profilu.

Nikola je po ko zna koji put pokazao koliko veliko srce ima i koliko je veliki humanista.

Već nekoliko puta je uz pomoć humanitarne organizacije ''Srbi za Srbe'' pomogao ugroženim srpskim porodicama na Kosovu, ali i širom celog Balkana.

Jedno veliko bravo za Nikolu!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track