TRENER PARTIZANA O SVIM AKTUELNIM TEMAMA: O koronavirusu, Partizanu, porodici, košarci... VIDEO
Foto: Starsport©

DO DETALJA

TRENER PARTIZANA O SVIM AKTUELNIM TEMAMA: O koronavirusu, Partizanu, porodici, košarci... VIDEO

Košarka -

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinikjeri pričao je o teškoj situaciji u svojoj zemlji, ali i o trenutnoj situaciji u Partizanom koju je prouzrokovao koronavirus.

Trinikijeri je do detalja pričao takođe o trenutnom stanju u svetu košarke, ali i posledicama koronavirusa u velikom intervjuu za Arenasport.

Crno-beli su bili u dobroj formi pre prekida svih sportskih događaja, pa su čekali nastavak sezone i napad na trofeje.

- Jako je teško, velika kriza, panika, za sada su moji zdravi, zaključani u stan. To je to. Sada je trenutak u kom se mora biti pametan. Nije svet bio spreman za takvu situaciju, treba biti pametan, strpljiv, čekati da ovo prođe, proći će. Ne za sve, ali za veliki broj ljudi hoće. Ali onda krećemo iznova, sve - rekao je Trinkijeri, koji zna šta će reći ekipi ako se sezona i zvanično prekine.

- U svakom takmičenju je Partizan bio prvi. Superkup, ABA liga, Partizan bi bio prvi i ako jedno kolo igra. Za nas se ne bi to promenilo, u Evrokupu imamo najbolji rekordni renking, borili smo se zubima i noktima da imamo domaći teren. Dobili smo Kup Srbije, mislim da ne moram ništa da kažem, kraj priče.

Bilo je reči i o poslednjem odrađenom treningu.

- Na poslednjem treningu sam rekao da moramo iskoristiti pauzu na najpametniji način, da se čuvamo, ali tad je bila još neka priča o košarci, individualnog rada, teretana... Biće jako teško vratiti ekipe neke u formu, mi smo krajem januara ušli u pik forme, znači, posle pet meseci rada. Ali to je za sve tako, ili skoro sve, u Rusiji i Turskoj normalno treniraju.

Nije želeo Trinkijeri na kraju previše da pametuje oko trenutnog stanja u svetu.

- Svi imaju nešto da kažu, ali mi smo u sportu, mi ne spasavamo živote. Nemam šta pametno da kažem, samo slušajte one koji znaju. Uvek kažem igračima, nekima disciplina smeta, a ona smeta samo onima koji je nemaju. A disciplina je način da svi skupa žive bezbedno. Slušajte one koji znaju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track