GROBARI DA LI JE OVO NEPRAVDA: U idealnom timu Partizana u istoriji ABA lige nema Novice Veličkovića!
Foto: Starsport

realno ili ne

GROBARI DA LI JE OVO NEPRAVDA: U idealnom timu Partizana u istoriji ABA lige nema Novice Veličkovića!

Košarka -

Regionalna ABA liga objavila je i drugu polovinu, još šest idealnih timova u istoriji takmičenja, među kojima se našao i Partizan u čijoj idealnoj postavi se po izboru navijača nalaze Lester "Bo" Mekejleb na pleju, Bogdan Bogdanović na beku, na poziciji krila je tu Davis Bertans, Jan Veseli je krilni centar, a Nikola Peković je "petica".

Zanimljivo je da u ovoj postavi nema kapitena Partizana Novice Veličkovića koji među navijačima uživa veliko poštovanje. Novica boje Partizana brani već devet godina kroz dva mandata, najpre od 2004. do 2009, a onda i od 2016. naovamo.

Veseli i Mekejleb su bili deo one generacije Partizana na prelazu između prve i druge decenije ovog veka, generacije koja je stigla do Fajnal fora Evrolige.

Zbog toga nema sumnje da se Grobari sa setom sećaju tog perioda. Peković je u crno-belom igrao do 2008. godine kada je igrao u paru sa Predragom Drobnjakom, a onda brusio "zanat" i postao veoma dobar centar koji je imao i lepu NBA karijeru.

Bertans je u timu Duška Vujoševića igrao od 2012. do 2014. godine, ali je zbog temperamenta i partija protiv Zvezde brzo stekao naklonost navijača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track