ČOVIĆ POTVRDIO SAZNANJA KURIRA I OBRADOVAO GROBARE: Postoji realna šansa! Voleo bih da Zvezda i Partizan igraju Evroligu
Foto: Starsport

spektakularno

ČOVIĆ POTVRDIO SAZNANJA KURIRA I OBRADOVAO GROBARE: Postoji realna šansa! Voleo bih da Zvezda i Partizan igraju Evroligu

Košarka -

Nebojša Čović, prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda, ponovo se dotakao Partizana i Evrolige.

Čović je u gostovanju na televiziji B92 prokomentarisao saznanje Kurira kako bi, ukoliko se sezona u Evroligi ne nastavi, moglo da se dogodi da Zvezda i Partizan od naredne takmičarske godine zajedno igraju u najelitinijem košarkaškom takmičenju u Evropi.

- To je vrlo moguće da se dogodi pošto bi Partizan, kao trenutno najbolji klub Evrokupa, dobio pravo učešća u Evroligi dok bi Zvezda zadržala samo to mesto. Iskreno,voleo bih da učestvu i Zvezda i Partizan, ali ako je to moguće i još jedan tim iz regiona jer mislim da ABA liga to po svom kvalitetu zaslužuje.

Prvi čovek KK Crvena zvezda kratko je takođe prokomentarisao i status stranaca koji trenutno nisu sa ekipom.

- Mi smo napravili kompletne preglede košarkaša svih selekcija, stanje je izuzetno loše, čak 30 posto slabije nego što je bilo pred početak priprema, počeo je Čović.

foto: Starsport©

On je zatim objasnio zašto je zabrinut za nastavak sezone.

- Regionalna liga još nije završena ostalo je poslednje kolo. Treba videti koliko je realno da se sve ekipe okupe. I mi imamo nejasnoća, oko košarkaša koji su u Americi. Potvrdili su da će se vratiti, ali je problem avio saobraćaj, koji je sada veoma složen. Nema letova. Drugo, kod njih u Americi je korona sada na vrhuncu, bar se tako procenjuje i veruje se da će tek u septembru to biti na nivou koji će dozvoliti koliko toliko normalan život i kretanje. Sve je i dalje diskutabilno, ostaeje nam da čekamo, rekao je Čović.

Izneo je prvi čovek KK Zvezde i svoj stav o kandidaturi Beograda za domaćina završnog turnira Evrolige.

- Beograd se kandidovao i nema tu nekih mistifikacija, kao što to pojedini misle. Naša prestonica je ozbiljan kandidat, sportski i organizaciono može da odgovori na sve izazove, ali tu postoji jedan drugi problem, a to su stranci. Pitanje je koliko će klubovi biti spremni za nastavak Evrolige generalno bez stranaca koji čine okosnicu ovog takmičenja, a u nekim ekipama su i nosioci same igre - istakao je on.

Podsetimo, Kurir je juče prvi, kao svoje saznanje, pustio vest da postoji velika mogućnost da oba večita rivala od naredne sezone nastupe u Evroligi ukolko aktuelna sezona ne bude nastavljena zbog koronavirusa.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track