PAKAO SUROVE BOLESTI JOJ NIJE ODUZEO SAN! Prelepa košarkšica (20) POBEDILA LEUKEMIJU i vratila se na parket! (FOTO)
Foto: FIBA

VELIKI BORAC

PAKAO SUROVE BOLESTI JOJ NIJE ODUZEO SAN! Prelepa košarkšica (20) POBEDILA LEUKEMIJU i vratila se na parket! (FOTO)

Košarka -

Najlepša košarkaška vest ove godine dolazi iz Mađarske.

Mlada i uspešna košarkašica Livia Gereben (20) vraća se na teren posle teške borbe sa leukemijom.

I’m thankful to be here again?????

A post shared by Lívia Gereben (@gerebenlivi) on

Početkom 2019. godine Mađarska je bila u potupnom šoku. Mladoj reprezentativki i košarkašici Seksarda dijagnostifikovana je leukemija.

foto: FIBA

Sjajna košarkašica se godinu dana borila sa ovom opakom bolešću. Imala je više intenzivnih tretmana uključujući i presađivanje košatane srži. Bila je jaka, uporna i uspela je da pobedi u najbitnijoj utakmici u životu.

Pre nekoliko dana, na oduševljenje svih, pojavila se na okupljanju reprezentacije Mađarske i odradila je prve treninge nakon oporavka. Naravno, još uvek mora da se pridržava mera koje su joj propisali lekari, ali ponovo može da se druži sa košarkaškom loptom.

"Osećam se kao da sam došla kući. Bila sam toliko uzbuđena da skoro nisam ni spavala. Veoma sam se radovala što ću ponovo videti saigračice jer ove godine skoro nikoga od njih nisam videla", rekal je uzbuđena Gereben.

foto: FIBA

Seksard je konstantno bio uz svoju košarkašicu, a nedavno je potpisala i novi ugovor za ovaj klub. Inače, Livia je sa velikim uspehom nastupala za sve mlađe selekcije reprezentacije Mađarske, a nastupala je i za 3x3 selekciju svoje zemlje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track