HUMANITARNA UTAKMICA: Vrbas i Partizan igraju za Đinu!
Foto: Kosarka24.rs

BRAVO

HUMANITARNA UTAKMICA: Vrbas i Partizan igraju za Đinu!

Košarka -

U subotu, 19. septembra, sa početkom od 16.30, košarkašice Vrbasa i Partizana imaće generalnu probu za početak takmičenja u Prvoj ženskoj ligi Srbije.

Pored toga, ova utakmica nosiće i epitet humanitarne. Zbog trenutne epidemiološke situacije u zemlji, kao i mera koje se preduzimaju za suzbijanje i kontrolu virusa COVID-19, na utakmici neće biti dozvoljeno prisustvo gledalaca.

Ipak, iz ŽKK Vrbas mole sve one koji su imali u planu da pogledaju meč dvaju prvoligaša da prošetaju do velike hale Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović“, ispred koje će se, u periodu od 15.00 do 19.00, nalaziti kutija za prikupljanje pomoći za Đinu i doniraju koliko mogu, kako bi se što pre prikupila potrebna sredstva za lečenje.

Đina je devojčica koja je rođena kao terminska i zdrava beba. Sa dva meseca i nedelju dana dobila je encefalitis. Posle prijema u Somborsku bolnicu prebačena je za Novi Sad na Institut. U bolnici je provela tri meseca. Nakon otpusta počinje borba za njen oporavak.

foto: Kosarka24.rs

Đina još uvek, zbog posledica encefalitisa, ne sedi, ne rotira se, ne priča, ne hoda… Od marta ove godine ima i terapiju antiepileptikom zbog napada koji je imala. Na žalost, dosta zaostaje za svojim vršnjacima, zbog toga su joj fizikalni tretmani preko potrebni kako bi se razvijala, napredovala i jednog dana sustigla svoju generaciju.

Đini su neophodna sredstva za rad sa logopedom i defektologom, fizikalne, radne, hipo i kineziterapije, specijalističke preglede, laboratorijske analize, medikamente, suplemente, medicinski potrošni materijal, kao i za putne troškove i smeštaj.

Vrbašani su se već mnogo puta pokazali kao iskreni i pravi dobrotvori pa ne sumnjamo da će i ovoga puta odziv biti dobar i da ćemo udruženim snagama spasiti jedan mladi život.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja