ZVEZDA NAJBLIŽA EVROLIGI: Crveno-beli protunjali Jazinama za prvo mesto pred plej-of ABA lige VIDEO
Foto: ABA Liga

regionalna LIGA

ZVEZDA NAJBLIŽA EVROLIGI: Crveno-beli protunjali Jazinama za prvo mesto pred plej-of ABA lige VIDEO

Košarka -

U poslednjem 26. kolu regionalne ABA lige košarkaši Crvene zvezde su kao gosti slavili u Zadru 90:70.

Izabranici trenera Dejana Radonjića su ovom pobedom došli do prvog mesta i prednosti domaćeg terena u razigravanju koje počinje 3. maja, a u kom će se parovi znati tek u utorak popodne kada meč okončaju Igokea i Mornar.

Zvezda je pobedu osigurala praktično u prvoj deonici u kojoj je imala 20 poena prednosti. Zadrani su bezuspešno pokušavali da se vrate u meč. Sve što su posle toga uspeli bio je prilaz u poslednjoj četvrtini.

Tada je tim trenera Radonjića ponovo pojačao agresivnost i ozbiljnost i trojkama Simonovića i Dobrića odbio je poslednji napad rivala.

Dobrić je sa Lojdom i Voldenom bio najefikasniji u Zvezdi sa po 16 poena, dok je u redovima poraženog tima najzapaženiji bio Karter sa 13.

Četvrta četvrtina

40. minut 90:70 - Kraj utakmice

38. minut 88:70 - Po trojku su ubacili Simonović i Dobrić

36. minut 80:64 - Trojka Simonovića

34. minut 75:62 - Zadar je sa nekoliko dobrih poteza uspeo da dođe na najmanji minus još od prve deonice

Četvrta četvrtina

30. minut 68:51 - Trojka Rita

30. minut 65:51 - Zadar prilazi na 14 poena zaostataka i Radonjić traži tajm aut. Gosti su za gotovo 10 minuta ubacili samo 11 poena

28. minut 65:47 - Zvezda rutinski održava prednost u odnosu na Zadar i izvesno je da će regularni deo ABA lige završiti na prvom mestu

23. minut 59:39 - Po trojka na obe strane prvo Lazić, pa Mavra

21. minut 56:35 - Noko je poenima otvorio drugo poluvreme

Treća četvrtina

20. minut 54:35 - Poluvreme se značajno odužilo, aiko Zvezda od starta ima veliku prednost, jer dominira u gotovo svim elementima igre

18. minut 52:30 - Zvezda posle poena Noka opet ima 22 poena prednosti

16. minut 45:26 - Zadar je posle prekida jer su sudije gleale snimak i dosudile nesportski faul Laziću, koji je igrao u odbrani i udaren je laktom, sošao do daha, vezao nekoliko poena, pa je Radonjić bio primoran da zatraći minut odmora

13. minut 38:21 - Lojd postiže prve poene za Zvezdu u drugom kvartalu

Druga četvrtina

10. minut 36:18 - Zadar je pred kraj četvrtine došao do dah I UBcio neke vezane poene, ali utisak je da gosti potpuno kontrolišu sve što se dešava

8. minut 31:9 - Furiozna igra beogradskog tima u prvoj četvrtini. Kao uragan su protutnjali kroz Jazine. Zvezda šutira 4-4 za tri 8:8 bacanja i 7-10 za dva poena

7. minut 20:5 - Zvezda je od starta pokazala da nema nameru da se kocka u Zadru

2. minut 8:0 - Crvena zvezda je meč počela poenima Voldena i trojkama Lazića i Davoidovca

Prva četvrtina

Crvena zvezda koja mora da pobedi kako bi osigurala prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu, ali Zadar sigurno neće biti lak rival.

U njihovoj hali su uvek nezgodni, ali ovoga puta crveno-beli jednostavno nemaju prava na kiks. Na to je ukazao i trener Dejan Radonjić.

“ Očekuje nas meč protiv ekipe koja je znala da odigra jako dobre utakmice u ABA ligi. Svesni smo važnosti meča i zato želimo da dobrom igrom u oba pravca gradimo rezultat i dođemo do onoga što nam je najvažnije a to su bodovi protiv jedne vrlo iskusne i dobre ekipe Zadra” rekao je trener crveno-belih.

Tešku utakmicu očekuje i kapiten Crvene zvezde Branko Lazić

“Teška utakmica je pred nama jer znamo šta nam donosi i to protiv ekipe koja je ostvarila svoj cilj i sigurno nas čeka rasterećena u ovom meču. Recept za ovakve duele se zna, dobra igra u odbrani, čvrsto, borbeno na svaku loptu jer pobeda donosi prvo mesto pred plej of. Zadar ima vrlo iskusne igrače, uvek su imali dobre šutere, borbenu ekipu jake centre. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu kako bi došli do bodova” rekao je kapiten crveno-belih.

Ovo ćé biti 36.duel dva tima u ABA ligi crveno-beli vode 23-12 u pobedama, a u poslednjem duelu koji su odigrali ove sezone u Beogradu Crvena zvezda je slavila 81:66.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track