ŽOCOV PARTIZAN GAZI REDOM: Parni valjak bacio Grobare u TRANS I SAMLEO Krku! VIDEO
Foto: Starsport

ABA LIGA

ŽOCOV PARTIZAN GAZI REDOM: Parni valjak bacio Grobare u TRANS I SAMLEO Krku! VIDEO

Košarka -

Košarkaši Partizana u potpunosti su razbili Krku pred domaćim navijačima rezultatom 92:45 i više nego ubedljivom pobedom stigli su do pete pobede u isto toliko utakmica.

Dominirali su crno-beli od samog starta, Kevin Panter je u prvom poluvremenu na terenu proveo 10 i po minuta i za to vreme se potrudio da gledaocima priredi šou.

Sa Amerikancem na terenu crno-beli su napravili veliki plus, a šuter je pokazao da je odlično raspoložen. Pogodio je četiri šuta za tri, a malo ko bi uopšte odlučio da šutne iz pozicija iz kojih je Panter pogađao.

Poluvreme je završio sa 15 poena, a podršku je imao od svih saigrača. Partizan je prvi deo igre odigrao gotovo bez greške, podjednako dobro u odbrani i napadu, pa je Krka imala ozbiljne probleme da dođe do lakih poena.

Gostima iz Novog Mesta je "drhtala ruka" čak i kod slobodnih bacanja, a kada se sve uzme u obzir, razlika u korist crno-belih od 15 poena (43:28) posle 20 minuta bila je potpuno realna.

A, gde su stali u prvom, nastavili su u drugom poluvremenu košarkaši Partizana. Tačnije, učinili su to Kuruc i Glas sa dve trojke na samom startu trećeg dela igre.

Prednost Partizana je nastavila da raste, stigla je u poslednjoj deonici i do neverovatnih +41, a u četvrtoj četvrtini smo, pravo niotkud, videli okršaj Rodionsa Kuruca i Lapornika. Košarkaš Partizana je nakon serije duela i zakucavanja imao šta da dobaci rivalu pa je zbog toga dobio i tehničku grešku.

To naravno nije ništa promenilo, ekipa Željka Obradovića je pred oko 4.000 navijača odigrala fantastičan meč i potvrdili dominaciju u ABA ligi. Sada Partizan ima pet pobeda iz isto toliko utakmica.

Nakon dominacije u prvom delu, Panter u drugom nije ni ulazio u igru, a to je omogućiolo njegovim saigračima da raspodele "njegove" poene. Madar je meč završio sa 23 poena, četiri asistencije i dve ukradene lopte uz odličnih 75 odsto pogođenih šuteva. Kuruc je dodao 15, a dvocifren je bio i Glas sa 12.

Na drugoj strani, najefikacniji je bio Macura sa devet poena, uz to je imao i sedam skokova, a definitivno je ovo utakmica koju će izabranici Dalibora Damjanovića pokušati ekspresno da zaborave.

1 / 7 Foto: Starsport

KRAJ MEČA!

Četvrta četvrtina:

40. minut - Parni valjak je priredio spektakl navijačima u 5. kolu, a na kraju je Krka apsolutno uništena sa 47 poena zaostatka

37. minut - Nastavljaju crno-beli da melju rivala, razlika je stigla išla i do 41 poen

34. minut - Kuruc i Lapornik su imali seriju jačih duela, potom je ukrao loptu i zakucao, a zbog nesportskog ponašanja i dobacivanja protivniku zaradio tehničku

32. minut - Partizan nastavlja da dominira u Pioniru, crno-beli sada imaju duplo više poena od protivnika - 68:34

- Partizan je večeras imao i važne goste na tribinama

Treća četvrtina:

30. minut - Odličan je još jednom Madar za ogromnu prednost Partizana, čak 30 poena iznosi razlika na kraju treće četvrtine

28. minut - Nešto mirniji period meča, obe ekipe imaju problem da dođu do poena

24. minut - Hasan Frenč je "izvukao" poene u poslednjoj sekundi napada, ali odmah nakon toga Partizan preko Kuruca stiže do 10. trojke na utakmici

22. minut - Gde su stali u prvom tu su nastavili u drugom poluvremenu trojka Kuruca, zatim i Glasa

KK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Druga četvrtina:

20. minut - Poslednje poene u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 43:28 je postigao Aleksa Avramović

19. minut - Atraktivno poentira Balša Koprivica nakon promašaja Ledeja

- Utakmici u Pioniru je prethodila komična situacija u kojoj se našao Nemanja Dangubić

16. minut - Izgleda da je ovo veče Kevina Pantera, pogodio je novu trojku, bio je bliži polovini terena od linije za tri

15. minut - Crno-beli su odlični na obe strane parketa i to se vidi i po rezultatu, a Panter je pogodio i treću trojku na utakmici

- Partizan protiv Krke ima veliku podršku sa tribina

13. minut - Nastavljaju se nevolje za goste pošto je trojku iz velike udaljenosti pogodio šut za tri poena

12. minut - Morao je Dalibor Damjanović da traži tajm-aut na početku druge deonice, a učinio je to nakon trojke Dangubića

KK Partizan, Partizan
foto: Starsport

Prva četvrtina:

10. minut - Uz zvuk sirene je Kevin Panter stavio tačku na prvu četvrtinu koja je pripala Partizanu

9. minut - Odlični potezi Madara, driblingom je izbacio čuvara iz igre i onda poogdio šut za dva poena

Partizan, KK Partizan
foto: Starsport

7. minut - Novih tri poena Ledeja, položio je uz faul, zatim i dodatno slobodno bacanje. Poentirao je potom i Rodion Kuruc i to u dva napada zaredom

6. minut - Macura je postigao prvi koš na utakmici, a da nije šut za tri poena

5. minut - Odlična blokada Glasa, Škedelj je zaustavljen

Partizan, KK Partizan
foto: Starsport

4. minut - Nema puno koševa na početku meča, ali sada je trojku pogodio i Zek Ledej. Na tribinama se nalazi oko 4.000 navijača

2. minut - Težak šut za tri poena je pogodio Rok Stipčević, na drugoj strani je uzvratio Glas

1. minut - Utakmica je počela

Partizan
foto: Starsportphoto

Nakon četiri pobede u isto toliko mečeva, crno-beli su favorit za trijumf protiv gostiju iz Novog Mesta koji je sezonu otvori sa dva trijumfa i dva poraza.

Trener Partizana, Željko Obradović, poručio je uoči utakmice da je priprema za istu bila drugačija zbog gostovanja Hamburgu u okviru Evrokupa.

- Veoma interesantno za mene je da vidim kako će ekipa da odreguje, s obzirom da prvi put ulazimo u ovaj ritam igranja utakmica na tri dana. Priprema za utakmicu je apsolutno drugačija nego što je to bilo do sada i moramo da vidimo kako smo uspeli da regujemo i kako će to izgledati protiv Krke, ekipe koja zaslužuje svaki respekt kao i svi timovi u ABA ligi. Probaćemo da neutrališemo njihove najbolje igrače, probaćemo da budemo na nivou na kom smo bili tokom poslednjih utakmica što se tiče napada i protoka lopte koji je iz utakmice u utakmicu sve bolji. I ova utakmica je prilika da se napreduje i da pred domaćim navijačima pokažemo ono što nas je krasilo do sada, a to je borbenost i želja da se igra od prve do poslednje sekunde na isti način - rekao je Obradović.

Sa druge strane trener Krke, Dalibor Damjanović, svestan je da njegovu ekipu očekuje težak zadatak.

- Partizan je vodeći i jedini neporaženi tim u ligi. Predvodi ih jedan od najtrofejnijih evropskih trenera Željko Obradović, od kojeg svi treneri već dugo uče, priznali mi to ili ne. Svi gledamo njegove seminare, predavanja, utakmice. Ovogodišnji tim Partizana je nov. Imaju mnogo potencijala, mladih i perspektivnih igrača poput Madara i Glasa, iskusnih Puntera, NBA igrača Kuruca i Smailagića. Oni su kvalitetna ekipa koja igra agresivno po celom terenu, sa dosta preuzimanja, tako da nas očekuje veoma teško gostovanje. Oni su favoriti, a mi idemo u Beograd da igramo najbolje što možemo. Moramo da budemo hrabri i odlučni i pre svega da se borimo sve vreme - rekao je Damjanović.

Partizan je na otvaranju sezone gostovao Zadru i Splitu, a nakon utakmice protiv Studentskog centra, usledilo je i gostovanje Ciboni. Poslednji meč su crno-beli odigrali u Hamburgu u utorak, a dan pred meč bio je neizvestan nastup Radeta Zagorca.

Utakmica se igra u Pioniru sa pčetkom u 19h

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track