DAME I GOSPODO - KOŠARKAŠKI MAESTRO NIKOLA JOKIĆ: Novi brutalan TRIPL-DABL Srbina u pobedi Denvera! Pao je i moćni Golden Stejt!
Foto: Profimedia

NEZAUSTAVLJIV JE

DAME I GOSPODO - KOŠARKAŠKI MAESTRO NIKOLA JOKIĆ: Novi brutalan TRIPL-DABL Srbina u pobedi Denvera! Pao je i moćni Golden Stejt!

Košarka -

Ovaj čovej je jednostavno nezaustavljiv!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jednu veličanstvenu partiju u NBA ligi.

Nikola je predvodio Denver do trijumfa nad Golden Stejtom 131:124 (40:31, 31:38, 33:32, 27:23).

Srbin ponovo raspametio navijače i potvrdio da je glavni favorit za MVP priznanje. Ostvario je 18. tripl-dabl u sezoni i ukupno 75. u karijeri, pa mu nedostaju još tri da na večnoj listi preskoči po mnogima najdominantnijeg centara svih vremena, legendarnog Vilta Čemberlejna.

Na parketu je protiv Golden Stejta proveo 35 minuta i za to vreme uspeo je da zabeleži 32 poena, 15 skokova i 12 asistencija. Ponovo je imao sjajan procenat šuta iz igre, čak 70,6 odsto (12/17).

Jokić je svojim spektakularnim potezima bacao navijače u trans.

Somborac je na ovom meču imao lepu podršku saigrača. Džef Grin i Monte Moris ubacili su po 18 poena, Rid je dodao 17, Ostin Rivers 15, Kazins 13...

Gosti iz San Francisaka su igrali bez svog najboljeg igrača Stefa Karija, ali sjajno ga je odmenio Džordan Pul koji je meč završio sa 32 postignuta poena.

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica nije imao zapažen učinak na ovom meču. Za nešto više od 18 minuta igre reprezentativac naše zamlje ubacio je dva poena i zabeležio pet skokova i isto toliko asistencija.

Denver je zabeležio deveti trijumf na poslednjih 10 mečeva i tako zadržao šestu poziciju na Zapadu. Nagetsi dišu za vratom Dalasu i Juti u borbi za što bolju poziciju u plej-ofu. S druge strane, Golden Stejt je na četvrtom mestu sa tri pobede više od tima iz Kolorada.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track