ZVEZDA IMA KOŠARKAŠKO ČUDO! Sin našeg legendarnog asa MONSTRUOZNOM igrom opčinio Evropu: Pogledajte majstorije o kojima bruje svi!
Foto: Starsport

biser srpske košarke

ZVEZDA IMA KOŠARKAŠKO ČUDO! Sin našeg legendarnog asa MONSTRUOZNOM igrom opčinio Evropu: Pogledajte majstorije o kojima bruje svi!

Košarka -

Srbijo, raduj se - imaš novo košarkaško čudo!

Nikola Topić (17), sin našeg proslavljenog košarkaš Milenka Topića, svojim spektakularnim partijama na Evroliginom ANGT turniru raspametio je košarkašku javnost na Starom kontinentu.

Juniori Crvene zvezde izborili su plasman u veliko finale ovog prestižnog turnira, pošto su u dramatičnom meču posle produžetka savladali "Next Generation" tim rezultatom 96:95, a apsolutni heroj trijumfa bio je spektakularni Nikola Topić.

Postigao je 49 poena uz fantastičan šut iz igre 10/13 (3/7 za tri, bacanja 20/20) i maestralnu partiju krunisao košem za pobedu u poslednjim momentima meča. Imao je nestvaran indeks korisnosti 65!

O njegovoj neverovatnoj dominaciji tokom čitavog turnira bruji košarkaška javnost. Nikola je na tri odigrana meča prosečno beležio 29,7 poena (ukupno 89 poena) uz nestvarne procente šuta (74 odsto za dva, 63,6 odsto za tri poena i 100 odsto slobodna bacanja). Uz to, ovaj supertalentovani plejmejker prosečno je imao iz 7,3 asistencije po meču!

Njegova partija u meču koji je crveno-bele odveo u finale dugo će se prepričavati u košarkaškim krugovima. Vratio je svoj tim iz dvocifrenog minusa, u više navrata svojim majstorijama dizao na noge publiku u dvorani i partiju za udžbenike na kraju krunisao spektakularnim košem za pobedu.

Pogledajte Nikolin koš za pobedu i poteze koji su obeležili ovaj neverovatan meč.

Nikola je prošle sezone upisao prve minute u seniorskom timu Crvene zvezde. Ove godine od starta je bio sa prvim timom crveno-belih i dobio je šansu da se oproba i u Evroligi. Međutim, dolaskom Vildoze i Kampaca izgubio je minutažu, pa je klub doneo odluku da ga pošalje na pozajmicu.

Najpre je pozajmljen ekipi FMP-a, međutim, zbog činjenice da je već ove sezone nastupao za Zvezdu u ABA ligi - njegov transfer je propao, pa je na kraju završio u redovima OKK Beograd.

Ispostavilo se da je to bio sjajan potez za njegovu karijeru. Nikola blista u Košarkaškoj ligi Srbije, prosečno beleži 19,3 poena po meču, apsolutni je lider tima iz "Žućkove avlije" i pokazao je da Srbija ne mora da brine za budućnost, bar kada je reč o poziciji plejmejkera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track