PECARSKI IMAO NAJBOLJI UČINAK OD SVIH SRPSKIH IGRAČA: Postao najbolji ofanzivni skakač u istoriji ABA lige sa 112 uhvaćenih lopti
Marko Pecarski, Foto: Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

U SUSRET NOVOJ SEZONI

PECARSKI IMAO NAJBOLJI UČINAK OD SVIH SRPSKIH IGRAČA: Postao najbolji ofanzivni skakač u istoriji ABA lige sa 112 uhvaćenih lopti

Košarka -

Mladi košarkaš Marko Pecarski imao je u sezoni ABA lige koja je za nama najbolji učinak od svih srpskih košarkaša.

Prošle sezone postao je najbolji ofanzivni skakač u istoriji ABA lige prestigavši sa 112 uhvaćenih lopti ispod protivničkog koša (4,3 po utakmici) Nikolu Milutinova koji je u dresu Partizana u sezoni 2014/2015 ostvario 104 ofanzivna skoka (3,6 po utakmici).

Milutinov je te sezone nastupao na 29 utakmica i proveo na parketu 813 minuta, a Pecarski odigrao 26 utakmica i proveo na parketu 784 minuta, teško da će ovaj Markov rekord neko dostići.

Pecarski je inače imao sjajnu sezonu u dresu Mornara (13.5 poena, 8.6 skokova, indeks 18.38). Osim što je bio najbolji ofanzivni skakač u protekloj sezoni, beležimo i njegovo četvrto mesto po ukupnom broju skokova i deseto mesto po indeksu korisnosti što ga čini igračem sa najvećim učinkom od svih srpskih košarkaša u ABA ligi sezona 2022/23.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track