ČOVIĆ: Zvezda nije državni projekat

Vratili dug

ČOVIĆ: Zvezda nije državni projekat

Košarka -
Država u našem budžetu učestvuje sa oko 15 odsto - tvrdi Čović

BEOGRAD, 27. decembra (Tanjug) - Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da crveno-beli nisu državni projekat i svoju tvrdnju potkrepio iznošenjem finansijskog poslovanja od 2001. godine u kojem se vidi da je klub od države dobio 4,3 miliona evra, odnosno 15,48 odsto budžeta.

U istom periodu Zvezda je državi na ime poreza isplatila više od tri miliona evra.

„Mi kao klub krupnim koracima idemo ka punoj transparentnosti i definitivno može da se demistifikuje priča o Zvezdi kao državnom projektu, jer država u našem budžetu učecstvuje sa oko 15 odsto, a ostatak dobijamo od privatnih sponzora. Uspeli smo za nešto više od godinu i po dana da dug od 15,5 miliona evra smanjimo na 336.000 evra koje ćemo isplatiti shodno dogovorenoj dinamici, a za period od 4. aprila 2012. godine nemamo nijedan jedini dinar duga“, rekao je Čović na konferenciji za medije na Malom Kalemegdanu.

On se svima koji stalno spominju zvaničnu adresu kluba, koja je trenutno na adresi FMP-a, u ulici Stjepana Šupanca, zahvalio na tom podsećanju.

„Na kraju sanacije adresa će biti na Malom Kalemegdanu, a one što pričaju o adresi pitam da li su imali bolje rešenje. Ja, ustvari, mislim da su oni imali ideju da Zvezda uopšte nema adresu“, istakao je Čovih.

Prvi čovek Zvezde istakao je da privatizacija košarkaškog, kao ni fudbalskog kluba, ne dolazi u obzir.

„Mislim da Crvena Zvezda treba da bude u vlasništvu građana ove države, odnosno, u većinskom vlasništvu, jer smo otvoreni za mogućnost dokapitalizacije ili reorganizacije“, zaključio je Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track