MESI - BOG FUDBALA! ARGENTINA JE ŽIVA! Leo bacio magiju i doneo Gaučosima TRI ZLATA VREDNA BODA protiv Meksika
Foto: Dado Đilas

katar 2022

MESI - BOG FUDBALA! ARGENTINA JE ŽIVA! Leo bacio magiju i doneo Gaučosima TRI ZLATA VREDNA BODA protiv Meksika

Mundijal 2022 -

Golom fantastičnog Lionela Mesija u 64. minutu i prvencem Enca Fernandeza u finišu meča, Argentina je savladala Meksiko rezultatom - 2:0.

Mesi se osmim golom na Mundijalima izjednačio sa legendarnim Dijegom Maradonom, dok je Fernandez lepim pogotkom u 88. minutu nokautirao čvrstog rivala. Ali, jednostavno - Mesi je Bog fudbala! Ona je najzaslužniji što je Argentina i dalje živa u Kataru!

Od samog početka je sve prštalo na terenu, nije bilo mnogo šansi, vodila se grčevita borba za svaki pedalj terena.

Katar
foto: Dado Đilas

Dvostruki blok Meksikanaca je bio neprobojan više od sat vremena, ali je onda na glavnu scenu stupio Mesi i bacio magiju, postigavši gol koji je u potpunosti promenio tok utakmice. Meksikanci od tog šoka nisu mogli da se oporave do kraja utakmice.

Katar
foto: Dado Đilas

Argentina je zahvaljujući pre svega neprikosnovenom lideru Mesiju sada u mnogo boljem položaju i u Kataru je očekuje odlučujući duel u grupi C sa Poljskom. Samopouzdanje izabranika Skalonija je sada znatno poraslo, a senzacionalni poraz od Saudijske Arabije nije potpuno izbacio iz koloseka "gauočese". Velika pobeda protiv Meksika za Mesija i družinu može da bude i prakretnica na željenom putu do samog kraja. Uostalom, u Katar su i došli po trofej, jedini koji nedostaje Mesiju u bogatoj igračkoj karijeri.

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica u Dohi pobedom Argentine!

Sudijska nadoknada iznosi šest minuta.

88. minut - GOOOL - 2:0 za Argentinu - Enco Fernandez! Prvenac Fernandeza u dresu Argentine, kojim praktično rešava pitanje pobednika.

85. minut - Fudbaleri Meksika su sve češće na polovini Argentine, ali teško dolaze do prilike. Sada su došli do kornera,a li je Fernandez intervenisao.

Lionel Mesi
foto: Profimedia

77. minut - Ostalo je sada dosta prostora na polovini Meksika, Alvarez je bio u prodoru, pronašao je Mesija, ali slavni Argentinac nije uspeo da pogodi drugi put.

Katar
foto: Dado Đilas

64. minut - GOOOL - 1:0 za Argentinu - Mesi! Kada je video da sam mora da rešava sve, Mesi je primio loptu od De Marije i preciznim udarcem, sa dvadesetak metara, uz sam ugao zatresao mrežu, golman Očoa je bio nemoćan! To je Mesijev osmi gol na šampionatima sveta, po čemu se potpuno izjednačio sa legendarnim Maradonom! Mesi se upisuje u strelce na poslednjih šest utakmica Argentine. Kad je najteže - Mesi!

60. minut - Dobar centaršut napadača Meksika Vege, ali Otamendi otklanja opasnost!

56. minut - Opasnost pred golom Meksika, ali je Čavez intervenisao ispred Makalistera!

51. minut - Mesi je loše izveo slobodan udarac iz veoma dobre pozicije, sa nešto više od dvadesetak metara.

50. minut - Žuti karton dobija Gutierez (Meksiko), posle faula nad Mesijem!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Dohi.

Prvo poluvreme:

U prvom poluvremenu je sve prštalo, ali nije bilo nijedne prave šanse! Argentinci su krenuli agresivno od 1. sekundi, a na sličan način su uzvratili i Meksikanci. Najveća borba se vodila na sredini terena, a kreativnih rešenja nije bilo u dovoljnoj meri, pogotovo od kapitena Argentine Lionela Mesija.

Završeno je prvo poluvreme

45+5. minut - Malo prostora za Argentince, pokušaj Akuinje po levoj strani, ali je izborio samo korner.

Orsato je pokazao da će nadoknada u prvom poluvremenu biti 5 minuta

45. minut - Vega je dobro izveo slobodan udarac, ali je golman Argentine Emilijano Martinez uhvatio "živu loptu"

43. minut - Montijel je zakasnio sa intervencijom i zbog grubog prekršaja je dobio žuti karton. Slobodan udarac za Meksiko iz dobre pozicije.

42. minut - Fudbaler Meksika Gvardado je izašao zbog povrede, ušao je Gutierez.

41. minut - Posle kornera za Argentince je pokušao glavom lautaro Martinez, ali iz teške pozicije nije uspeo da uputi glavom loptu ka golu.

34. minut - Direktan šut Mesija is slobodnog udarca iskosa sa desne strane, ali golman Meksika Očoa je priseban.

22. minut - Prvi žuti karton zbog oštrog starta dobija Arauho (Meksiko)

21. minut - Nema velikih prilika, ali se na sredini terena vodi žestoka borba!

Pogledajte galeriju fotografija sa fudbalskog spektakla u Dohi:

1 / 15 Foto: Dado Đilas

10. minut - Nezgodna lopta Meksikanaca ubačena u kazeni prostor rivala. Na drugoj stativi je ipak daleko bio Ektor Erera.

1.minut - Agresivan i ofanzivan početak Argentinaca od prvog sekunda!

1. minut - Počela je utakmica u Dohi.

Lionel Mesi igra 21. meč na šampionatima sveta, po čemu se izjednačio sa legendarnim sunarodnikom Dijegom Maradonom!

Argentina
foto: Kurir

Jedan od najvećih favorita za titulu prvaka sveta Argentina, koju predvodi legendarni Lionel Mesi, posle megasenzacije i poraza od Saudijske Arabije, nalazi se pred ponorom, ali nije još sve izgubljeno za "gaučose".

Argentina će u subotu uveče odigrati možda i do sada najznačajniji meč u Kataru protiv Meksika. Početak ove utakmice u grupi C je u 20 časova.

Argentina - Meksiko 1:0

Stadion: Lusail u Dohi. Gledalaca: 88.000. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Strelac: 1:0 Mesi (64).

ARGENTINA (4-1-2-3): Emilijano Martinez - Montijel, Otamendi, Lisandro Martinez, Akunja - Rodrigez, De Pol, Makalister - Mesi, Lautaro Martinez, Di Marija. Selektor: Skaloni.

MEKSIKO (5-3-2): Očoa - Alvarez, Montes, Moreno, Arauho, Galjardo - Erera, Gvardado, Čavez - Lozano, Vega. Selektor: Martino.

Argentina je veliki favorit, kvota na pobedu ekipe koju kao kapiten predvodi Mesi je 1,55. Za pobedu Meksika je kvota 8,00, a za nerešen ishod 4,00.

Za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje, jer se "gauočosi" već nalaze na ivici provalije, a još jedan poraz bio značio eliminaciju sa Svetskog prvenstva posle samo dva kola!

Nakon što su odigrali 0:0 protiv selekcije Poljske u prvom kolu Mudnijala u Kataru, pred fudbalerima Meksika je mogućnost da eventualnom pobedom nad Argentinom otvore vrata plasmana u osminu finala. Međutim, to će biti teška misija, pogotovo što Argentinci praktično nemaju izbora i pobeda im je imperativ.

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Lionel Skaloni rekao je danas da će se ekipa u predstojećoj utakmici protiv Meksika na Svetskom prvenstvu boriti do poslednje kapi znoja pošto želi da preokrene lošu situaciju u kojoj se našla posle poraza od Saudijske Arabije na početku takmičenja.

„Znamo da imamo odgovornost jer je cela zemlja uz nas. Mirni smo pošto znamo da ćemo ostaviti poslednju kap znoja na terenu kako bismo promenili situaciju. Želim da ljudi vide kakva je ovo grupa, šta je dala i šta još može da pruži. I oni veruju u nas, dugo je sve bilo savršeno i jednostavno (niz od 36 utakmica bez poraza), ali sada nam je svako potreban. Možemo da izgubimo, ali moramo da nastavimo da radimo i vratimo se. Takav sam bio kao igrač”, rekao je Skaloni.

Selektor Meksika Herardo Martino, rođeni je Argentinac i osećanja će mu biti pomešana, jer igra protiv svoje selekcije.

"Mogu da vam pričam sve najlepše o bolnici u kojoj sam rođen i da vam do detalja opisujem koliko volim moj rodni grad Rosario u Argentini, ali kada pričamo o fudbalu onda znajte da je sve što želim pobeda Meksika. Moji igrači će učinti sve da do nje dođu. To je naša obaveza", kaže Martino.

Iskusni stručnjak je svestan da će Argentinci večeras biti posebno motivisani da trijumfuju, jer su kiksnuli protiv Saudijske Arabije pre nekoliko dana, ali ne misili da je uspeh njegovog tima nemoguć.

"Kad nam je žreb dodelio Argentinu u u grupu nismo mogli da zamislimo ovakav razvoj događaja, da ćemo odigrati 0:0 protiv Poljske u provm meču, a oda će oni izgubiti od Saudijske Arabije. Imamo priliku da pobedom uradimo nešto veliko i moramo da je iskoristimo", rekao je Herardo Martino.

Naravno, neizostavna tema je bio i jedan od najboljih fudbalera u istoriji Lionel Mesi.

"On je veliki igrač, to će vam svako reći, a mi moramo da pronađemo način kako da ga zaustavimo. Njemu je potrebno i pet minuta da pokažen koliko zna i da reši utakmicu, zbog čega moramo da budemo oprezni i koncentrisani. Oni jesu favoriti, ali mi se ne predajemo. Želimo pobedu".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track