BLIŽI SE POČETAK SP U VATERPOLU: Delfini spremni, u Budimpeštu putuju u subotu
Foto: waterpoloserbia.org

BRANE TITULU

BLIŽI SE POČETAK SP U VATERPOLU: Delfini spremni, u Budimpeštu putuju u subotu

Ostali sportovi -

Do početka Svetskog prvenstva u vaterpolu u Budimpešti i prve utakmice srpske reprezentacije sa Južnoafričkom Republikom ostalo je još samo četiri dana.

Nakon povratka iz Kečkemeta i nekoliko dana odmora najbolji vaterpolisti Srbije su nastavili završnu fazu priprema za najvažnije takmičenje ove godine gde će takođe braniti titulu šampiona osvojenu 2015. u Kazanju.

Reprezentacija Srbije je od okupljanja i početka rada odigrala ukupno devet utakmica i zabeležila je isto toliko pobeda. U tri prijateljska meča savladani su Australijanci, a do trijumfa u Svetskoj ligi u Ruzi "delfini" su takođe stigli bez izgubljenog meča, savladavši po dva puta Italijane i Amerikance, kao i selekcije Kazahstana i Japana.

Selektor Dejan Savić nedavno je saopštio spisak 13 igrača koji će pokušati da odbrane zlato osvojeno pre dve godine u Rusiji. Na njemu se našao i Dušan Mandić koji je zbog povrede jagodične kosti propustio završni turnir Svetske lige u Ruzi:

- Treniram punim intezitetom, potpuno normalno, bez ikakvih problema - počinje priču Mandić i dodaje:

- U početku sam koristio specijalnu zaštitnu masku. Na pripremama u Kečkemetu sam u duelima sa Mađarima takođe imao zaštitu, ali posle toga više nije bilo potrebe. Sada je sve u redu.

Kada je reč o favoritima na Svetskom prvenstvu Mandić kaže:

- Mađari će nam biti možda i najveći konkurenti. Činjenica je da su podmladili ekipu, ali imaju ogroman motiv, igraju pred svojom publikom, a novi selektor je uvek tu da promeni atmosferu. Takođe, Italijani igraju sve bolje, pa osim njih očekujem da u najužem krugu favorita budu i Hrvati. Posebno će biti zaniljivo videti nove sastave Crne Gore i Španije - konstatuje Mandić.

Debitanti na svetskom prvenstvu biće Nemanja Ubović i Viktor Rašović. Ubović je sa našom reprezentacijom osvojio tri svetske lige i jedan svetski kup, a ovo će mu biti prvo učešće na šampionatu sveta:

- Konačno sam i to dočekao. Zaista sam presrećan, jer ću biti u prilici da zaigram na Svetskom prvenstvu. Osećaj je neverovatan - uzbuđeno komentariše Ubović i dodaje:

- Želja je da ponovo zabeležimo sjajan rezultat i pokušamo da napadnemo prvo mesto. Očekujem da ćemo se pokazati u najboljem svetlu, a lično se nadam da ću opravdati poziv i poverenje selektora Dejana Savića. Svestan sam da je pre mene na mojoj poziciji igrao Slobodan Nikić, veliki igrač i sjajan čovek. Trudiću se da ga zamenim na dostojan nači jer dobro znam kakav je doprinos imao u reprezentaciji - konstatovao je Ubović.

Oduševljenje činjenicom da se našao među 13 odabranih za Svetsko prvenstvo ne krije ni Viktor Rašović:

- Četiri godine sam bio na širem spisku, učio sam od najboljih i zato sada ne sumenjam u sebe. Svestan sam težine takmičenja, ali znam da sa time mogu da se izborim i potrudiću se da odigram najbolje u životu. Podrška ekipe je sjajna i mnogo mi znači - zaključio je Rašović.

U petak od 19.45 je na bazenu SC "Milan Gale Muškatiirović" planiran otvoren trening za medije i druženje sa novinarima, a reprezentacija Srbije put Budimpešte kreće u subotu u jutarnjim časovima.

UNIQA zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Suma kao božanstvo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track