KORONA GA JE NAPALA I ZA TRI DANA JE POSTAO SENKA: Biciklista se bori se za život! Ovo je ispovest njegove žene
Foto: EPA/MASSIMO PERCOSSI

prolazi kroz pakao

KORONA GA JE NAPALA I ZA TRI DANA JE POSTAO SENKA: Biciklista se bori se za život! Ovo je ispovest njegove žene

Ostali sportovi -

Iako se na početku mislilo da koronavirus nije opasan po mlade fizički aktivne ljude, koji se bave sportom, sve je više slučajeva koji nas uveravaju u suprotno.

Danijel Šuhman je četrdesetogodišnji biciklista, kome je trening redovna aktivnost sada se bori za život, jer mu je dijagnostifikovan korona virus, a njegova supruga, Ana, apeluje na sve mlade i fizički spremne ljude da ozbiljno shvate ovu situaciju:

"Iza svake statistike o obolelima krije se nečije lice, ime. Mladi, nemojte misliti da se ovo neće dogoditi i vama. Biti fizički spreman, zdrav i mlad vas ne spasava automatski", počela je ova 38-godišnjakinja, koja je nutricionista i drži privatne treninge.

Ona je istakla da je Danijel simptome osetio prošle sedmice, a tri dana kasnije hospitalizovan:

"Moj muž svakog nedeljnog jutra pređe 45 kilometara biciklom i nije bolovao ni od čega. Ali, prošle nedelje je došao i mogla sam da ga čujem kako kašlje po kući. U utorak, moj veliki, snažni muž bio je samo senka sebe. Jedva se držao u stolici i nije mogao ni bradu da podigne. Sledećeg dana smo ga hitno odveli u bolnicu i od tad ga nisam videla", kaže ona.

Ana Šuhman je zato poželela da pošalje važnu i snažnu poruku:

"Bilo da ste mladi ili stari, u odličnoj sportskoj formi, ili, možda, gojazni, shvatite ovo ozbiljno. Prvo bivate inficirani, pre nego što to i osetite. Protivnik je nevidljiv, pa ni ne znate gde sve virus ostavljate i kako možete mnoge druge da zarazite. Stvarno bih želela da svi sada ostanu u kućama. Trebalo mi je 20 minuta da ga odvedem do toaleta, ali nisam mogla odande da ga izvedem. Počela sam da paničim. Tada sam shvatila koliko je stanje ozbiljno", istakla je Ana Šuhman.

Danijel je odvežen u bolnicu u Herou, gde je odmah dijagnostikovano da je u kritičnom stanju, pridružen pacijentima za koje se već znalo da imaju koronavirus. Medicinski radnici su ga vozili u kolicima i to je bio poslednji put da ga je videla.

"Nije imao snage ni telefon da drži, pa smo morali da zovemo načelnika da nam govori kako je. Doktori i sestre su maltene trčali, mogli ste jasno da čujete paniku u njihovim glasovima, ali nijednog trenutka nam nisu uskraćivali informacije. Bili su apsolutno nestvarni, svaka njima čast", rekla je supruga bicikliste.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track