Najnovije vesti

POŠTO NOVAK ĐOKOVIĆ NEĆE: Evo ko je prvi kandidat da nosi srpsku zastavu na Olimpijskim igrama u Tokiju!
Foto: Ana Paunković, AP

HIT

POŠTO NOVAK ĐOKOVIĆ NEĆE: Evo ko je prvi kandidat da nosi srpsku zastavu na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Ostali sportovi

Novak Đoković je još jednom pokazao koliko je veliki čovek! Ili bolje reći - gospodin.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković otkrio je da je najbolji teniser sveta odbio da nosi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara kako bi tu čast prepustio nekom drugom.

- Ponudili smo mu da nosi našu zastavu na otvaranju Igara u Tokiju, na šta je on odgovorio: "Predsedniče, hajde da nekoga drugog učinimo srećnim. Ja sam nosio zastavu u Londonu. Pružimo priliku nekome drugom" - ispričao je Maljković.

Dok bi mnogi drugi jedva dočekali ovu priliku, Novak je odlučio da takvu radost koji je on već osetio treba da doživi i neko drugi.

- Nikad niko neće biti kao on. To majka ne rađa. Osim što je neponovljiv sportista, on je i neverovatan čovek - zaključio je Maljković.

Ovaj predivan gest posebno će umeti da ceni osoba koja će zastavu i poneti umesto Novaka, a kako stvari stoje prvi kandidat za to je naša najbolja atletičarka Ivana Španović.

Osim velikih uspeha u kraljici sportova koji sami po sebi preporučuju Ivanu da bude barjaktar, naša skakačica udalj je najavila i da bi karijeru mogla da okonča 2022. godine pa bi ovo bila idealna prilika da ispuni sve snove.

Nažalost, zbog pandemije koronavirusa nećemo uskoro biti u prilici da vidimo ko će predvoditi srpske sportiste u Tokiju, ali se nadamo da će svi naši učesnici na najbolji mogući način iskoristiti dodatnu godinu koju imaju da se spreme za najveću sportsku smotru!

Anja Vukašinović

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...