ISTORIJSKI SKOK RUSKINJE PADA U VODU?! Svetski mediji bruje: Jedan član ruskog tima pod velom MISTERIJE antidoping testa!
Foto: EPA/FAZRY ISMAIL, Profimedia

PEKING 2022

ISTORIJSKI SKOK RUSKINJE PADA U VODU?! Svetski mediji bruje: Jedan član ruskog tima pod velom MISTERIJE antidoping testa!

Ostali sportovi -

Zimske olimpijske igre u Pekingu, po informacijama stranih medija, mogao bi da obeleži doping skandal.

Ceremonija dodele medalja za ekipno takmičenje u umetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu odložena je zbog "pravnog problema", a portal "InsideTheGames.biz", ekskluzivno donosi informaciju o dopingu jednog člana ruskog tima!

Rusija
foto: Pritnscreen

Kako piše pomenuti portal veruje se da je razlog doping test koji je sproveden pre početka Igara u Pekingu.

Ceremonija je trebalo da se održi u utorak, kada je ruski tim trebalo da dobije zlatne medalje, selekcija SAD srebrne, a Japan bronzane, međutim sve je odloženo do daljneg, tj dok se ne reši, kako je MOK naveo, "pravni problem".

"Sve se dogodilo u kratkom roku, a situacija zahteva pravne konsultacije sa MOK-om", navodi izvor portala "InsadeTheGames".

Kamila Valijeva
foto: Profimedia

Eventualni doping skandal mogao bi da utiče na ruske klizače koje i narednih dana očekuju takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji.

Članovi ruskog tima koji su dominantno osvojili zlato su 15-godišnja Kamila Valieva, Mark Kondratiuk, ruski par Anastasija Mišina i Aleksandar Galjamov, kao i Viktorija Sinicina i Nikita Kacalapov.

Ime sportiste koji je pao na doping testu nije objavljeno.

doping
foto: Profimedia

Ukoliko se dokaže da među ruskim takmičarima ima dipingovanih, istorijski skok mlade Kamile Vaileve mogao bi da padne u vodu.

Rusija
foto: Profimedia

Ruski tim bi bio diskvalifikovan, Amerika bi u tom slučaju osvojila zlato, Japan srebro, a Kanađani bi sa četvrtog mesta uzeli bronzanu medalju.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track