FJURI ODBRANIO TITULU PRED 60.000 GLEDALACA: Čisora lak zalogaj na stadionu Totenhema! Šampionu i honorar od 21 milion funti
Foto: Profimedia

bokserski spektakl

FJURI ODBRANIO TITULU PRED 60.000 GLEDALACA: Čisora lak zalogaj na stadionu Totenhema! Šampionu i honorar od 21 milion funti

Ostali sportovi -

Britanski profesionalni bokser i samozvani "Kralj Cigana" Tajson Fjuri (34), odbranio je titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji u WBC verziji pred 60.000 gledalaca na stadionu Totenhema u Londonu.

Tajson Fjuri
foto: Prifimedia

Fjuri je savladao pet godina starijeg izazivača, takođe Britanca Dereka Čisoru, jer je sudija u ringu, Britanac Viktor Laflin, prekinuo meč u finišu 10. runde. Naime, Fjuri je bio nadmoćan od samog početka i bilo je samo pitanje trenutka kada će borba biti okončana. Čisora je bio lak zalogaj za svetskog prvaka.

Tajson Fjuri
foto: Prifimedia

Fjuri je bio apsolutni favorit na kladionicama i kvota na njegovui pobedu (nokautom ili na poene) je bila 1,05, dok je kvota na pobedu Čisore iznosila 8,50! Bilans Fjurija je sada 33 pobede (24 nokautom) i 1 nerešen meč, dok je Čisora ima bilans: 33 pobede (23 nokautom), a pretrpeo je 13. poraz.

Čisora je na merenju imao 118 kilograma, a Fjuri 121,83 (visok 206 cm). Supervizor meča je bio Houčin Houči (Tunis), predsednik WBC Mediterana. Promoteri bokserskog spektakla u Londonu su bili moćni Amerikanac jevrejskog porekla Bob Arum i Englez Frenk Voren. Fjuriju je pre meča bila garantovana zarada od 21 milion funti, a Čisori 3,8 miliona.

Bio je ovo njihov treći meč i treća pobeda Tajsona Fjurija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track