SUDAR TITANA U FINALU: Zvezda je favorit protiv Radničkog
Foto: Fonet

Vaterpolo

SUDAR TITANA U FINALU: Zvezda je favorit protiv Radničkog

Ostali sportovi -
Treneri i igrači oba kluba očekuju veliku borbu za titulu, ali blagu prednost daju Crvenoj zvezdi

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je da će finalna serija 'plej-ofa' protiv Radničkog iz Kragujevca biti duel dva titana.

Savić je dodao da su ’crveno-beli’ blagi favorit u tim susretima zbog prednosti domaćeg terena.

"Nema prevelike filozofije, to je veliko finale. I jedan i drugi tim će da otvore karte. Biće velika borba. I tokom prvenstva ste videli veliku borbu u utakmici u Kragujevcu koja je bila bitna zbog prvog mesta na tabeli", rekao je Savić.

Trener ’crveno-belih’ je ocenio da je njegova ekipa blagi favorit.

"Jesmo favoriti samo zbog toga što igramo više utakmica na domaćem terenu i pred kakvom publikom i na kom bazenu. Sve je otvoreno i biće duel dva titana", rekao je Savić.

Vaterpolista Zvezde Andrija Prlainović ocenio je da srpski vaterpolo posle dugo godina ima finale u kojem su prognoze nezahvalne.

"Teško da bi neko stavio veći ulog što na Zvezdu, što na Radnički. Finale je otvoreno, očekujem velike utakmice, ono što smo dugo priželjkivali svi mi koji smo u vaterpolu. Moramo da pošaljemo sjajnu sliku da može da prođe sve bez problema. To bih voleo, pa ko zasluži neka osvoji trofej", rekao je Prlainović.

Prvi čovek Zvezde Viktor Jelenić rekao je da ovo druga godina da 'crveno-beli' ulaze u finale, ali da za razliku od prošlogodišnjeg finala sada očekuje veću borbu.

"Prošle godine smo igrali s Partizanom dve guste utakmice, izgubili smo jer je Partizan objektivno bio jači. Ove godine nas možda očekuje i pet utakmica sa Radničkim pošto je Radnički jedna od najjačih ekipa u Evropi, pored Juga, Segeda i Primorja iz Rijeke", rekao je Jelenić.

On je naveo da njegova ekipa ima prednost domaćeg terena, ali da su Kragujevčani blagi favoriti.

"Imamo blagu prednost domaćeg terena, ali pošto je Radnički već osvojio Ligu Evrope mislim da su oni blagi favoriti, ali mi se nadamo da ćemo da iskoristimo našu prednost", rekao je on.

Pomoćni trener Radničkog Dejan Jovović rekao je da je plasman u finale prvenstva veliki uspeh za njegovu ekipu i dodao da je beogradski klub favorit u finalnoj seriji, koja se igra na tri pobede.

„Očekujemo izuzetno teško finale. Odigrali smo dve utakmice sa Zvezdom ove sezone, dobili su nas na „Tašmajdanu“, a u Kragujevcu je bilo nerešeno, tako da su blagi favoriti u finalnoj seriji, u kojoj će imati i prednost domaćeg terena. Daćemo sve od sebe da u prvoj godini pokušamo da osvojimo i domaći šampionat“, rekao je Jovović.

„Posle osvojenog Kupa Evrope i plasman u finale je veliki uspeh za mladi klub kao što smo mi, u svečarskoj atmosferi, kada slavimo prvi rođendan“, dodao je on

Jovović je rekao da ekipa spremno i motivisano očekuje finale sa Zvezdom.

„Bitno je da je ekipa spremna, kompletna, da nemamo povređenih igrača i verujem da su svi maksimalno motivisani da odigraju ovo finale“, rekao je Jovović.

Crvena zvezda i Radnički su u prvenstvu odigrali dve utakmice, ’crveno-beli’ su Beogradu slavili sa 10:8, dok je Radnički u Kragujevcu propustio priliku da se revanšira i da sa liderske pozicije uđe u plej-of, pošto je bilo nerešeno 8:8.

Vaterpolista Radničkog Dušan Marković ocenio je da bi njegova ekipa trebalo da umanji greške ukoliko želi da osvoji titulu.

„Blagu prednost bih dao Crvenoj zvezdi zbog uloge domaćina. Biće neizvesno kao u protekle dve utakmice koje smo odigrali u ligaškom delu sezone. Ako smanjimo svoje greške na minimum i ispoštujemo dogovor i taktiku iz svlačionice, možemo doći do povoljnog rezultata“, rekao je Marković.

Njegov saigrač Đorđe Filipović rekao je da očekuje neizvesno finale plej-ofa, kao i da će pokušati sa pobedom da otvore finalnu seriju.

„Došli smo do onoga što smo svi priželjkivali i zbog čega smo se i vratili u Srbiju, a to su trofeji. Sigurno je da će finalna serija biti teška i vrlo je moguće da će biti i dugačka, da će se igrati pet utakmica. Mi ćemo se truditi da već u prvoj utakmici iskoristimo priliku za brejk, koji bi nam dosta znažio u daljoj seriji. Daćemo sve od sebe, svi smo spremni, vredno treniramo i željno iščekujemo početak serije“, rekao je Filipović.

Crvena zvezda i Radnički igraju prvu utakmicu finalne serije u subotu od 17 časova na Tašmajdanu, a do titule će ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track