SAVIĆ: Nismo navikli da se ne borimo za medalju, uzdići ćemo se
Foto: Fonet

Vaterpolo

SAVIĆ: Nismo navikli da se ne borimo za medalju, uzdići ćemo se

Ostali sportovi -
Učiniću sve da pronađemo snage da se izdignemo, rekao je selektor

I dan posle poraza od Crne Gore u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Barseloni, selektor Dejan Savić ponovio je da je neshavtljiv pad u igri tokom poslednje četvrtine doveo do izostanka Srbije iz borbe za medalje, prvi put od 2007. godine.

"Nikada ne komentarišem suđenje, niti želim da u toj priči tražim alibi. Ne, imali smo šanse, nismo se odlepili kada smo mogli i to nam se vratilo.Pobedila nas je odlična ekipa, i to zasluženo. Znali smo šta nas čeka, odlučile su nijanse. Ponavljam da smo imali pad u poslednjem delu. Tokom meča smo ušli u kontakt igru koja njima fizički jačim više odgovara. Moglo je da bude i drugačije", rekao je Savić za sajt Saveza.

Srbiji predstoji susret sa Španijom u četvrtak od 17 časova, u okviru borbe za plasman poraženih četvrtfinalista.

"Ova generacija nikada nije bila u ovakvoj situaciji da mora da odigra još dve utakmice a da one ne donose medalju. Imamo trening u sredu, imaćemo i u četvrtak pred meč, i učiniću sve da pronađemo snage da se izdignemo", rekao je Savić.

Srbija je sa Španijom igrala 25 puta, i 20 puta je trijumfovala. Pamti se i pobeda u finalu Svetskog prevenstva 2009. godine posle peteraca, a na isti način je domaćin ovog turnira došao do bronze dve godine ranije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track