RUS MARAT SAFIN ISKRENO O NAJBOLJEM SRBINU: Đoković pomera granice,on je sada već  ozbiljna legenda
Foto: AP

Samo za Kurir

RUS MARAT SAFIN ISKRENO O NAJBOLJEM SRBINU: Đoković pomera granice,on je sada već ozbiljna legenda

Tenis -

Od specijalnog izveštača Kurira sa Rolan Garosa - Milana Nastića!

Najbolji ruski teniser svih vremena Marat Safin rekao je za Kurir da je Novak Đoković sada već ozbiljna legenda, napominjući da će do kraja karijere osvojiti još mnogo grend slemova, a samim tim i oboriti sve moguće rekorde.

Slavni sportista rado je pričao o našem asu tokom Rolan Garosa. - Novak je sada već ozbiljna teniska legenda, iako je još aktivan igrač. Neko ko osvoji toliko grend slemova zaslužuje sav respekt i zato - kapa dole za sve što je uradio za ovaj sport - u dahu je počeo razgovor legendarni Marat Safin.

Šta vas posebno oduševljava kod Novaka? - Jednostavno, Đoković je podigao tenis na nivo na kojem dosad nikad nije bio. Igra fantastično, pogledajte koje rezultate postiže, iako je imao ozbiljnu povredu lakta - dodao je on.

Gde leži Đokovićeva najveća prednost? - Novak ima pobednički mentalitet, veliki je borac. Nikad ne odustaje, a kad igra na svom nivou, teško neko može da ga pobedi. On dominira mentalnom snagom i tu je najjači. Kad je najteže, Novak je najbolji.

foto: AP/Pavel Golovkin

Da li je naš teniser glavni favoriti za osvajanje Rolan Garosa? - Realno jeste. Đoković, Federer i Nadal igraju najbolji tenis. Teško je predvideti pobednika, ali ipak prednost dajem Đokoviću. Rafa je uvek igrao najbolji tenis u Parizu, dok Nole želi da ponovo da osvoji sva četiri grend slema zaredom. Ako se desi to finale, budite sigurni, prštaće na sve strane. Navijam za tako nešto.

Može li iko da prestigne rekorde Đokovića, Nadala i Federera? - Teško je verovati da će posle odlaska u penziju Federera, Nadala i Đokovića neko biti tako dominantan kao što su njih trojica. Ima mladih igrača koji mogu da budu adekvatna zamena, tu su Cicipas, Kacanov, Zverev i još njih nekolicina. Ipak, ova iskusna trojka je neprikosnovena. Oni su podigli lestvicu na nivo za koji nisam siguran da će neko u skorijoj budućnosti moći da ga dostigne - istakao je Safin.

Nema stajanja NOVAK MOŽE DA IGRA I SA 40 GODINA

Bivši osvajač US opena i Australijan opena veruje da Đoković može da igra i do 40. godine. - Verujem da Novak može da stigne Federera po broju osvojenih grend slemova. Ima 32 godine i ako bude nastavio da igra na ovako visokom nivou, nema razloga da ga ne stigne. Samo ako bude zdrav i imao želju da trenira, mislim da može da igra do 40. - kaže Safin.

MOŽDA NISTE ZNALI...

MARAT SAFIN - STARI ZAVODNIK

- Sa 14 godina iz Moskve se preselio u Valensiju kako bi napredovao u tenisu, jer u Rusiji tada nisu bili dobri uslovi za rad

- Osvojio je US open 2000. godine i tako postao prvi Rus koji je podigao trofej u Njujorku

- Godine 2005. osvojio je i grend slem u Australiji

- Čak 48 reketa polomio je 1999, po čemu je i dalje rekorder, a sam je izjavio da je tokom karijere polomio preko 1.000 komada

- Ima rođenu sestru Dinaru Safinu, koja je takođe bila najbolja na svetu u ženskoj kategoriji i njih dvoje su prvi brat i sestra u istoriji tenisa koji su bili prvaci sveta u svojoj konkurenciji

- Poznat je i po tome što nikad nije voleo da trenira, zbog čega je karijeru završio u 29. godini

- Važio je za velikog zavodnika, bio je u vezi s najlepšim Ruskinjama, nikad se nije ženio

- Sa Dejvis kup reprezentacijom Rusije osvojio je dve salatare - 2002. i 2006.

Kiša odložila duel NOLE DANAS PROTIV ZVEREVA

Obilne padavine nisu juče dozvolile odigravanje mečeva na terenima Rolan Garosa. Ako kiša prestane, kako meteorolozi najavljuju, svi mečevi odigraće se danas, a duel Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva zakazan je za 14.30 sati, odmah nakon što se završi borba Simone Halep i Amande Amasinove za plasman u polufinale. Meč najboljeg tenisera sveta i Nemca igra se na terenu „Filip Šatrije“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track