ŠOKANTNA PRIČA HRVATSKE TENISERKE: Bila sam u LJUBAVNOM TROUGLU! Igračice SPAVAJU sa direktorima turnira zarad karijere!
Foto: Profimedia

IZA KULISA

ŠOKANTNA PRIČA HRVATSKE TENISERKE: Bila sam u LJUBAVNOM TROUGLU! Igračice SPAVAJU sa direktorima turnira zarad karijere!

Tenis -

Ravnopravnost polova i sprečavanje nasilja nad ženama spadaju u 17 globalnih održivih razvojnih ciljeva ali nikako da se potpuno reguliše.

Zahvatilo je to sve pore našeg društva, tako i onu sportsku.

Tema je to o kojoj će same sportistkinje pričati s knedlom u grlu ili uopšte neće pričati.

A neke hoće potpuno otvoreno, što je i pametno kako bi se problemi, koji se nikad neće iskoreniti, barem smanjili.

Hrvatska teniserka Marijana Dražić jedna je od onih koja je, nažalost, iskusila i tu stranu diskriminacije, ali istoga pola.

Ova Hrvatica rodom iz Makarske, koja traži svoje mesto pod teniskim suncem (WTA 629), nije se ustručavala da podeli svoju priču.

"Bila sam na turniru s prijateljicom i s njom delila sobu, kako to ide zbog troškova. Međutim, tekom turnira otkrila sam da dosta igračica voli isti pol što je bilo u slučaju moje prijateljice. Ja sam to odobravala i nisam imala ništa protiv toga, ali ušla sam, ne znajući, u ljubavni trougao jer je moja prijateljica htela da napravi ljubomornom svoju bivšu devojku koja je na taj turnir došla s novom devojkom" započela je ćerka nekadašnjeg igrača Hajduka Darka Dražića.

"U lobiju hotela, na primer jedna me je devojka dodirivala po kolenu, po kosi, sela je na mene, što je meni bilo neprijatno i rekla sam joj da to ne radi. Ispalo je kasnije veće s*anje jer su se sve te lezbijke udružile protiv mene.

Take me ?

A post shared by Mariana Dražić? (@marianadrazic) on

Pa krenule bez milosti na nju.

" Kad sam igrala svoj meč, njih 15 iz ljubomore je došlo na tribine i navijalo protiv mene, pljeskalo, glasno pričalo. Bilo mi je stvarno neprijatno i uzela sam sobu samo za sebe. Imala sam i nervni slom.

Nažalost, ni prva ni zadnja premda je tenis jedan od retkih sportova u kojem su se teniserke izborile za ravnopravnost finansijske prirode. Međutim, ima tu svakakvih zakulisnih "igara"...

"U teniskim se krugovima sve brzo dozna, pa tako i da dosta igračica, kako bi si osigurale lakši put prema uspehu, spavaju s direktorima nekih turnira ili se prave da su njihove devojke, pa im osiguraju pozivnicu ili daju besplatan smeštaj, što je odvratno. Meni, srećom, takve ponude nisu stigle, objasnila je hrvatska teniserka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track