NOVAK ĆE SE U SRBIJI JAVITI EPIDEMIOLOGU! DOBRE VESTI: Bez simptoma svi koji su bili u kontaktu sa Dimitrovim!
Foto: Profimedia

đOKOVIĆ NIJE HTEO DA SE TESTIRA U ZADRU

NOVAK ĆE SE U SRBIJI JAVITI EPIDEMIOLOGU! DOBRE VESTI: Bez simptoma svi koji su bili u kontaktu sa Dimitrovim!

Tenis -

Svi igrači i članovi organizacije humanitarnog turnira Adria tour, koji su bili u neposrednom kontaktu sa bugarskim teniserom Grigorom Dimitrovom, nemaju nikakve simptome koji mogu ukazati na to da su zaraženi koronavirusom.

Nekoliko tenisera i članova njihovih timova sinoć se u Zadru dobrovoljno prijavilo za testiranje i očekuju rezultate.

Epidemiološka služba Zadarske županije istakla je da svi učesnici i organizatori turnira iz inostranstva, uključujući i tenisere iz Srbije, mogu slobodno da otputuju nazad svojim kućama. Naravno, preporuka je da se po dolasku obavezno jave epidemiološkim službama, kako bi dobili dalje instrukcije, preporuke.

“Novak nije osetio nikakve simptome niti bilo ko iz njegovog okruženja, uključujući i stručni štab, tako da nije otišao na testiranje sada. Po dolasku kući u Beograd javiće se epidemiologu, svom lekaru i dalje će nastaviti proceduru po preporukama lekarske službe“, rečeno je iz organizacije.

Preporuka za sve učesnike koji su bili u kontaktu sa Grigorom, dužem od 10 minuta, jeste da sprovedu samoizolaciju od 14 dana.

Organizatori Adria Toura još jednom su istakli da je zdravlje svih apsolutni prioritet, i u skladu sa tim su doneli odluku da otkažu finalni susret čim su dobili informaciju o pozitivnom rezultatu Grigora Dimitrova. U isto vreme zahvaljuju se publici na razumevanju zbog otkazivanja finalnog meča.

''Grigor Dimitrov testirao se u Monaku i pozitivan je na Covid-19. Nama je jako žao i trudili smo se da poštujemo sve propisane epidemiološke mere. Od trenutka kada smo saznali informaciju, u kontaktu smo sa svim zdravstvenim službama. Niko od ljudi koji su uključeni u organizaciju i koji su bili u kontaktu s Grigorom nemaju simptome. Uprkos tome, nismo želeli nikoga da stavimo u bilo kakvu opasnost i finalni meč je otkazan“, izjavio je direktor Adria Toura u Zadru Goran Ivanišević.

The organisers of the Adria Tour tennis tournament in Zadar, in accordance with the new situation around tennis player Grigor Dimitrov who tested positive for COVID 19, are in constant contact with the epidemiological service of Zadar County. ⠀ It is recommended that anyone who has been in close contact for more than 10 minutes with the tennis player be advised to self-isolate for 14 days and to contact their doctor. Residents of Zadar County who suspect an infection should contact the epidemiologist on duty at 098 332 765 and their doctor. From tomorrow, the Zadar County Public Health Institute will introduce an additional telephone line and additional duty teams. ⠀ The organisers of the Adria Tour thank the referees, participants as well as the audience for their understanding for canceling the final match. ⠀ The safety and health of all come first. ⠀ *** ⠀ Organizatori teniskog turnira Adria Tour koji se ovih dana igrao u Zadru u skladu sa novonastalom situacijom u vezi tenisera Grigora Dimitrova koji je pozitivan na Covid-19 su u stalnom kontaktu sa epidemiološkom službom Zadarske županije. ⠀ Preporuka je da svi koji su bili u bliskom kontaktu dužem od 10 minuta sa teniserom, budu u samoizolaciji u trajanju od 14 dana i da se jave svom lekaru opšte prakse. Stanovnici Zadarske županije koji sumnjaju na zarazu mogu da se jave dežurnom epidemiologu na broj 098 332 765. ⠀ Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije od sutra će uvesti dodatnu telefonsku liniju i dodatne dežurne timove. ⠀ Organizatori Adria Toura se zahvaljuju učesnicima, kao i publici na razumevanju zbog otkazivanja finalnog meča. ⠀ Sigurnost i zdravlje svih su na prvom mestu. ⠀ #AdriaTour

A post shared by Adria Tour (@adriatourofficial) on

Kurir sport/SK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track