NOĆ KOJA JE UNIŠTILA KARIJERU PETE TENISERKE SVETA Ana otkrila HOROR detalje: Petorica maskiranih su upala u kuću, VEZALA ME i...
Foto: Instagram

preživela pakao

NOĆ KOJA JE UNIŠTILA KARIJERU PETE TENISERKE SVETA Ana otkrila HOROR detalje: Petorica maskiranih su upala u kuću, VEZALA ME i...

Tenis -

Bivša ruska teniserka Ana Čakvetadze ispričala je medijima detalje horor noći koja joj je promenila, ne samo karijeru, već čitav život.

Tada peta teniserka sveta je bila žrtva pljačke u kući u Moskvi. Imala je 20 godina, osvojila je dva WTA turnira, igrala četvrtfinale Australijan opena i Rolan Garosa i polufinale US Opena. A onda je stigao 17. decembar 2007. godine.

Ana se vratila u Moskvu sa pobedničkim peharom sa turnira u Belgiji. Tu noć ona i njena porodica neće nikad zaboraviti.

-Bili smo umorni i otišli smo na spavanje. Odjednom, probudila sam se oko tri sata ujutro. Videla sam kako se petorica muškaraca motaju oko naše kuće. Imali su maske i tamna odela - ispričala je bivša teniserka za brazilski teniski podkast "A Voz do Tenis".

Bila je to horor noć koja joj je uništila karijeru.

-Čula sam vrisak iz druge sobe. Znala sam da je to moj otac i odmah sam počela da paničim. Mislila sam da su to poslednji trenuci naših života. Ti muškarci su bili naoružani, imali su pištolje i noževe i pretili su mom ocu. Pokušala sam da pobegnem, ali su me uhvatili. Toliko su me čvrsto vezali da su me ruke bolele danima. Roditelje su prisilili da otvore sef i sve su odneli. Otac je posle završio na operaciji jer su mu slomili rame. Mislim da su pljačku planirali danima, pogotovo kad su videli da sam u Belgiji osvojila skupoceni Roleks - ispričala je Ana.

Od tog trenutka za Anu tenis više nije postojao.

-Očekivanja za 2008. godinu nikako nisam mogla da ispunim. Svaki dan je bio gori od prethodnog i mislila sam da ta agonija nikad neće završiti. Izgubila sam mesto na rang listi, izgubila sam bodove.

Tokom 2009. i 2010. nekako je uspevala da se zadrži u TOP 100, ali je 2011. kolabirala tokom meča s Karolinom Voznijacki. Više se puta žalila na vrtoglavice i karijeru je završila s 26 godina. Danas je TV analitičarka, ima ćerku Kiru kojoj je potpuno posvećena, a na kraju razgovora je poručila:

-Moglo je biti i gore. Zahvalna sam što sam preživela tu noć. Ipak, ko zna kakvu bi karijeru imala da se sve to nije dogodilo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track