NADAL OSOKOLJEN NOVAKOVIM DEBAKLOM U BEČU OTIMA ISTORIJSKI REKORD?! Španac ima idealnu priliku da SRUŠI Srbina (FOTO)
Foto: EPA/Michel Euler

KORISTI PRILIKU

NADAL OSOKOLJEN NOVAKOVIM DEBAKLOM U BEČU OTIMA ISTORIJSKI REKORD?! Španac ima idealnu priliku da SRUŠI Srbina (FOTO)

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal osokoljen Novakovim debaklom u Beču mogao bi da iskoristi idealnu priliku kako bi mu oteo istorijski rekord.

Novak Đoković nije uspeo da se domogne polufinala turnira u Beču, koje bi mu ujedno osiguralo prvo mesto na ATP listi i izjednačavaje rekorda Pita Samprasa.

Amerikanac je jedini šest puta završavao tenisku sezonu kao najbolji teniser sveta, a po pet puta je to polazilo za rukom Đokoviću, Federeru, Nadalu i Konorsu.

Sada Nadal ima priliku da prestigne Novaka ukoliko srpski teniser ne osvoji poene do kraja sezone.

Đoković je trenutno broji 11.830 bodova, dok Nadal ima 9.850 bodova.

foto: Profimedia

Španac je za sada prijavio turnire u Parizu i Londonu, a ako bude maksimalan na ta dva događaja mogao bi da dođe do 11.590 bodova. To mu naravno ne bi bilo dovoljno, ali ukoliko se naknadno prijavi na turnir serije 250 u Sofiji imao bi šansu da sezonu završi na prvom mestu.

U Bugarskoj bi mogao da dođe do novih 250 bodova, što znači da bi do kraja sezone mogao da stigne do 11.940 bodova, 110 više od Novakovog trenutnog salda.

A sve pod uslovom da Novak na turniru u Londonu ne ostvari aba baš nikakav učinak, preciznije - ne ostvari nikakvu pobedu u grupi.

Sada, ostaje da se vidi hoće li Nadal iskoristiti priliku i srušti Srbina sa čelne pozicije na ATP listi. Šanse su minimalne, ali postoje...

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track