KAKVI LICEMERI! BOLI IH SUROVA DOMINACIJA SRBINA Vređaju Novaka, šire gnusne laži i napadaju ga, jer žele da sakriju PRAVU ISTINU
Foto: AP Halden Krog, AP Hamish Blair, EPA Dean Lewins

BRUKA

KAKVI LICEMERI! BOLI IH SUROVA DOMINACIJA SRBINA Vređaju Novaka, šire gnusne laži i napadaju ga, jer žele da sakriju PRAVU ISTINU

Tenis -

Umesto da pišu o surovoj dominaciji Novaka Đokovića, svetski mediji koriste svaku priliku da ospore njegove nestvarne rezultate i da ga predstave kao najvećeg negativca u istoriji sporta!

Prvi reket sveta Novak Đoković prošlog vikenda je potvrdio da je ubedljivo najbolji teniser današnjice. Novak je deveti put u karijeri osvojio Australijan open i tako stigao do 18. Grend slem titule u karijeri. Sada mu samo dva trofeja nedostaju da stigne Rafaela Nadala i Rodžera Federera, koji su po 20 puta podizali pehar na najprestižnijim teniskim turnirima.

Novak je svojim rezultatima u poslednjoj deceniji dokazao da je najdominantniji igrač u najjačoj eri ovog sporta.

Istina, Srbin trenutno ima dva Grend slema manje od Federera, ali Novak je čak 17 osvojio od početka 2011. godine!

Zapadni mediji izbegavaju da govore o tome koliko je Novak dominantan na svim podlogama. Srpski as je sva četiri Grend slema osvojio barem jednom u poslednjih pet godina, dok njegovi najveći rivali Nadal i Federer na pojedine čekaju i više od 10 godina.

Nadal nije podigao trofej na Australijan openu 12 godina, dok na Vimbldonu čeka titulu 11 godina.

S druge strane, Federer nije slavio na Rolan Garosu 12 godina, a na US openu čak 13 godina.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Novak je od 2016. godine osvojio sva četiri Grend slema, a na popularnom Ozi openu je postao prvi teniser koji je sa više od 30 godina tri puta zaredom uzmao trofej.

Nadal i Federer u poslednjoj deceniji imaju trofeje na svim slemovima tek kada se udruže, ali i u tom slučaju su iza Đokovića. Novak ima 17, a Rodžer i Rafa zajedno 15 u protekloj deceniji.

Nažalost, svetski mediji se ne bave ovim brojkama. Jednostavno ne žele da prihvate činjenicu da je jedan momak iz Srbije uspeo da nadmaši njihove ljubimce. Umesto da pišu o ovoj surovoj dominaciji Đokovića, oni pokušavaju da diskredituju njegove rezultate, da ga predstave kao foliranta, arogantnog i bahatog lika, nasilnika...

Ali činjenice su činjenice... Novak gazi i nema nameru da se zaustavi!

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track