NOVI PROBLEM ZA NOVAKA! Da li će Đoković braniti titulu u Melburnu?!
Foto: Profimedia

AUSTRALIJAN OPEN

NOVI PROBLEM ZA NOVAKA! Da li će Đoković braniti titulu u Melburnu?!

Tenis -

Vlada države Viktorija u Australiji donela je propis da svi profesionalni sportisti moraju da se vakcinišu protiv koronavirusa, a ova odluku bi mogla da utiče i na broj grend slemova koje ima Novak Đoković.

Prema odluci Vlade do 26. novembra svi zaposleni moraju da budu potpuno vakcinisani, a među zaposlene spadaju i profesionalni sportisti, preneli su svetski mediji.

Ostaje da se vidi kako će se Vlada Viktorije ophoditi prema sportistima koji nemaju prebivalište u ovoj državi. Naravno, najviše pažnje izaziva predstojeći Australijan open koji se igra u januaru u Melburnu.

Novak Đoković, US open
foto: Profimedia

Za sada to se odnosi samo na lokalne sportiste, ali mnogi već spekulišu da je to najava rigoroznih mera pred veliki teniski turnir.

Ukoliko to stvarno bude slučaj, svi teniseri koji žele da učestvuju na prvom grend slemu naredne sezone morali bi već do kraja novembra da obave vakcinaciju i to u potpunosti.

Ove vesti nikako ne idu u korist Novaka Đokovića koji mesecima zagovara tvrdnju da vakcinacija treba da bude izbor pojedinca i da niko ne treba prisilno da se vakciniše. Ukoliko uslov za učešće na Australijan openu budu dve primljene doze vakcine, možda tamo nećemo gledati najboljeg tenisera svih vremena.

Podsetimo, ove godine su vlasti Viktorije tokom Australijan opena držali prilično stroga pravila karantina, kojima su morali da se prilagode svi teniseri.

Novak Đoković, Australijan open
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track