FEDERER ISPADA IZ PRVIH 10 NA ATP LISTI: Prvi put posle skoro pet godina neće biti u ELITI, hoće li se PENZIONISATI?!
Foto: Profimedia

i to se desilo

FEDERER ISPADA IZ PRVIH 10 NA ATP LISTI: Prvi put posle skoro pet godina neće biti u ELITI, hoće li se PENZIONISATI?!

Tenis -

Švajcarac u strmoglavom padu do kraja godine

Sledećeg ponedeljka desiće se ono, što je Svetska teniska asocijacija (ATP) nelogičnim odlukama odlagala prethodnih godina - Rodžer Federer ispašće iz Top 10!

ATP se u poslednje dve godine služio raznim metodama menjanja sistema bodovanja kako bi sprečio strmoglav pad Švajcarca na ATP listi. Poslednji put, Rodžer Federer nije bio među prvi deset na svetu u januaru 2017. godine.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Turnir u Indijen Velsu kreira pomeranja na ATP listi. Naime, Poljak Robert Hurkač je trijumfom nad Frensisom Tijafoom i plasmanom u osminu finala mastersa osvojio taman toliko bodova da makne Rodžera Federera sa desete pozicije. Švajcarac bi mogao još da nazaduje jer i Italijan Janik Siner, u slučaju pobede nad Džonom Iznerom ima priliku da ga potisne.

Osvajaču 20 grendslem titula Rodžeru Federeru predstoji strmoglav pad na ATP listi do kraja godine, jer neće igrati nijedan turnir. Ovim se samo pojačavaju spekulacije i o njegovom penzionisanju.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Da u prethodna 22 meseca ATP nije uveo sistem “zaleđenom rejtinga”, Švajcarac bi odavno bio kilometrima daleko od teniskog vrha. Naime, on je od početka sezone odigrao samo šest turnira na kojima nije bio impresivan. Poslednji put se na teniskim terenima pojavio u Vimbldonu, kada ga je eliminisao baš Robert Hurkač koji će ga izbaciti iz Top 10 na ATP listi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track