NOVAK ZA KURIR: Igraću grend slemove i za SRBIJU! Đoković: Valjda će neko u Parizu navijati za mene!
Foto: Profimedia

OTVOREN

NOVAK ZA KURIR: Igraću grend slemove i za SRBIJU! Đoković: Valjda će neko u Parizu navijati za mene!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je nakon plasmana u finale Mastersa u Parizu odgovarao na pitanja novinara na konferenciji za štampu.

Dva pitanja postavio mu je i Kurir

Našeg izveštača zanimao je odnos sa pariskom publikom koji se menjao kroz vreme, a reklo bi se da je ove godine poseban po onome sto je doziveo na Rolan Garosu i po njegovom prvom nastupu na Mastersu.

Da li zbog toga ocekuješ da ce publika navijati za tebe sutra protiv Medvedeva?

"Nemam nikakva očekivanja u tom smislu, voleo bi da tako bude. Nije lako igrati pred pariskom publikom protiv francuskih igraca ili onih koje tradicionalno voli, a naravno ni ona nije homogena, tako da sam svestan da svakako imam dobru podršku, makar u jednom njenom delu. Svestan sam ce podrška publike biti važna, i nastojaću da joj se približim, odnosno da iskoristim pozitivnu energiju od onog njenog dela koji ce navijati za mene", objasnio je Đoković

Novak Đoković
foto: Profimedia

U poslednje vreme je primetno da primenjuješ formulu u kojoj sve cesce praviš vece pauze u takmicenjima... Da li je to pristup koji ćeš primenjivati do kraja svoje karijere?

Tačno je, to je pristup koji cu primenjivati kada je pravljenje rasporeda takmičenja u pitanju do kraja moje karijere. Glavni ce biti grend slemovi, a ostali turniri ce biti birani u smislu toga da mi pruže dobru pripremu i zagrevanje pred grend slemove i to sam najavio pre nekog vremena. Jedini izuzetak će biti nastupi za svoju zemlju, reprezentaciju, kojima ću biti potpuno posvećen i nadam se redovan u nastupima", rekao je Novak.

Vuk Brajović / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track