DA LI SE NADALU NAMEŠTA TITULA NA AUSTRALIJAN OPENU? Poznata novinarka otkrila neobičan podatak
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

DA LI SE NADALU NAMEŠTA TITULA NA AUSTRALIJAN OPENU? Poznata novinarka otkrila neobičan podatak

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale ovogodišnjeg Australijan opena pošto je u pet setova savladao Denisa Šapovalova.

Nadal je posle četiri sata i 10 minuta igre slavio sa 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Španac se posle meča žalio i na stomačne probleme, zbog čega su morali da intervenišu i lekari, pa je pitanje u kakvom će zdravstvenom stanju dočekati polufinale protiv pobednika meča Mateo Beretini - Gael Monfis.

Posebno svetlo na ovaj meč, ali i celokupno ućešće Nadala na turniru u Melburnu bacila je novinarka ESPN-a Kris Mekendri.

Ona je iznela činjenicu da je Nadal, iako jedan od najvećih favorita i sigurno jedan od najvećih zvezda turnira, sve sem jednog meča igrao u dnevnom terminu po velikoj vrućini.

Mekendri je izvukla podatak da je u poslednjih pet godina sve mečeve Nadal izgubio u noćnom terminu. Redom je gubio od Federera, Čilića, Đokovića, Tima i Cicipasa, dva puta u finalima i tri puta u četvrtfinalima.

Istakla je da Nadal voli toplo vreme jer je tada manja vlaga, loptica više odskače i to je idealno za njegov stil igre i top spin koji je njegov zaštitni znak.

Nadal će u četvrtak igrati polufinale, verovatno ponovo u dnevnom terminu. Ukoliko se plasira u finale onda će ipak morati u noćni termin.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track