ĐOKOVIĆ POBEDIO PA ZABRINUO CELU SRBIJU: Iskreno, uopšte NIJE DOBRO, to je sve što mogu da kažem sada! (VIDEO)
Foto: EPA/LUKAS COCH

AUSTRALIJAN OPEN

ĐOKOVIĆ POBEDIO PA ZABRINUO CELU SRBIJU: Iskreno, uopšte NIJE DOBRO, to je sve što mogu da kažem sada! (VIDEO)

Tenis -

Stanje Novaka Đokovića i njegove leve noge nakon pobede u drugom kolu Australijan opena jeste stavka koja definitivno brine navijače srpskog tenisera.

Nakon što je pobedio Encoa Kuakoa u meču u kojem je pravio pauzu zbog medicinskog tajm-auta, peti teniser sveta je otkrio da situacija nije dobra.

Prvo je govorio o uslovima i problematičnim navijačima na Rod Lejver Areni.

"Malo od svega večeras... drago mi je što sam prošao kroz ovaj meč, želeo sam u tri seta. Pohvale za njega jer je igrao veoma dobro na kraju drugog seta. Zanimljive okolnosti, ali to je grend slem. Može da bude električno i pozitivno i negativno za tenisere na terenu", rekao je Novak i dodao:

"Loptice su sporije u odnosu na pre nekoliko godina. Mislim da se nekoliko igrača žalilo. Ja se ne žalim, samo komentarišem da su sporije, što čini stvari težim, pogotovo protiv odličnog atlete kakav je Enco. U jednom trenutku je napravio iskorak, nije promašivao i pogađao je servis. Nosio sam se sa tim stvarima sa kojim sam morao, dobar start četvrtog seta je pomogao".

Dobio je i pitanje o povredi mišića butine.

"Iskreno, nije dobro uopšte. Vidite, uzimam to dan za dan. Bilo je bolje prošlog meča nego večeras. To je sve što mogu da kažem sada. Sada je sve na Bogu i fizioterapeutu da mi pomognu. Videćemo, nadam se da ću moći da se oporavim za naredni meč", zaključio je Đoković.

Svojim rečima definitivno nije ohrabrio navijače Novak, koji je nakon povratka na teren posle pomoći lekara, uspeo da zadrži visok nivo igre i da, bez većih problema (s obzirom na sve okolnosti), privede meč kraju.

Naredni rival srpskog tenisera biće Grigor Dimitrov, Bugarin kojeg Đoković odlično poznaje i koji je u drugom kolu bio bolji od Lasla Đerea.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track