Najnovije vesti

DUHOVITI NOLE DO SUZA NASMEJAO NOVINARE Tražim im bananu, urme i vodu, a oni mi donesu jabuku! Sad mi još stavljaju i neke MAGNETE
Foto: Printscreen

URNEBESNO

DUHOVITI NOLE DO SUZA NASMEJAO NOVINARE Tražim im bananu, urme i vodu, a oni mi donesu jabuku! Sad mi još stavljaju i neke MAGNETE

Tenis
10:52h

Urnebesna konferencija Novaka Đokovića za srpske medije posle pobede nad Fučovičem, birane reči hvale za narednog protivnika iz Španije

Bilo je zanimljivo čuti šta je Novak Đoković imao da kaže srpskim medijima nakon trijumfa nad Fučovičem, a pogotovo posle više momenata u kojima je viđen kako nešto traži od svog tima.

Pa, šta je to što Novak Đoković očekuje od svog tima kada im se obraća tokom ovakvih mečeva:

Banane, urme i vodu”, uz “pokeraški” izraz lica odgovara Novak.

Stvarno, ne znam kako me ne razumeju? Pokažem im ovako – to je banana, pa ovako – za urme, i onda ovako – za vodu. Ništa taktički… Svaki put se dogovorimo pre meča i dalje me ništa ne razumeju, pa mi donesu jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku u torbi, kao da urme ne mogu negde da se nabave… Sada mi još stavljaju i neke magnete, baš svašta…” šali se Novak, dok se smeh ori salom za pres-konferencije.

Novak Đoković
foto: Printscreeb/Twitter

Pred meč sa Fokinom, interesovalo nas je kako Novak ocenjuje svoju dosadašnju igru:

Uvek može bolje, ali nekako od sebe uvek očekujem puno. Znam da ću morati da igram bolje, staloženije i na višem nivou konstantnosti da bih mogao da osvojim ovaj turnir. Ja to znam, ali istovremeno verujem u sebe i svoje sposobnosti. Mislim da su prva dva meča prošla dobro, i da ima dosta toga pozitivnog što mogu da izvučem iz njih i to upotrebim za pripreme pred naredni izazov.”

O Alehandru Davidovič Fokini, njegovom narednom protivniku, Novak ima veoma dobro mišljenje: “

"Od njega sam izgubio kada smo poslednji put igrali u Monaku prošle godine, u jednom čudnom meču, na početku sezone na šljaci kada igram slabije od mog prepoznatljivog nivoa. On je specijalista za ovu podlogu, igrač koji je značajno napredovao proteklih godina i u ovoj sezoni dobio nekoliko velikih igrača, kao što je Rune u Madridu", kaže Novak i dodaje:

Novak Đoković
foto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Poseduje kompletnu igru, veoma je sposoban da igra na izuzetno visokom nivou i sigurno je jedan od najtežih protivnika koje sam mogao da dobijem u 3. kolu. Znam da će se dobro spremiti i izaći na meč sa namerom da pobedi. Ipak, verujem u sebe, verujem u pobedu i idemo dalje”, optimistično zaključuje ovaj deo razgovora Đoković.

Kurir sport/Vuk Brajović

Bonus video:

00:04

Đoković gleda Partizan u Monaku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track